Srijeda, 26. lipnja 2024.

Pintaru još jedan mandat predsjednika županijskog Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi

Željko Pintar ponovo je odabran za predsjednika Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije.

Odlučeno je tako jednoglasno na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici. Njegova zamjenica u novom mandatu bit će Željka Koluder Vlahinja.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren čestitao je Pintaru i ostalim članovima na novom mandatu te im zahvalio na konstruktivnoj suradnji po pitanju podizanja kvalitete života starijih osoba te poželjevši mnogo uspjeha u budućem radu.

– Županijski savjet jedan je od najaktivnijih u Hrvatskoj te je, u suradnji sa Županijom, mnogo učinio po pitanju ostvarivanja brojnih koristi za umirovljenike i starije osobe, primjerice među prvima smo u Hrvatskoj proširili sufinanciranje smještaja za starije i nemoćne osobe na privatne obiteljske domove te domove pravnih osoba i obrtnika – kazao je Koren.

Pintar je uzvratio zahvale na suradnji te je izrazio zadovoljstvo što se mnogo radilo kako bi se poboljšao život umirovljenika i starijih osoba na području županije.

– Sufinanciranje smještaja, programa pomoći u kući te specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite, pokazatelj kako Županija i savjet provode kvalitetnu socijalnu politiku na dobrobit svih stanovnika koji spadaju u „zlatnu generaciju – napomenuo je Pintar.

Spomenimo da su ostali članovi savjeta Božidar Štubelj, Tomo Jozek, Željko Šemper, Danijel Rušak i Draženka Vadla.

Dodajmo da je sjednici prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek.

zatvori