Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

NEOBIČNA BERBA U koprivničkom parku u subotu rastu slikovnice

Festival dječje knjige Uberi priču i ove će se godine održati u koprivničkom gradskom parku.

Iz koprivničke Knjižnice i čitaonice Fran Galović poručuju kako događaj počinje sutra u 11 sati, a mališane će kroz berbu slikovnica voditi animatorica Nikolina Manojlović Vračar, dok će u programu sudjelovati i ilustratorica Hana Vrca, dobitnica nagrade Grigor Vitez. Nagradu je dobila za najbolje ilustracije za djecu mlađe dobi u slikovnicama “Lord se vraća kući” koju je napisala Irena Zelena i “Mi (ni)smo sami” koju je napisala Alma Pongrašić.

– Sudionicima će biti predstavljene i slikovnice renomiranih hrvatskih književnika i ilustratora, ovogodišnjih laureata nagrade Grigor Vitez – “Svjetlana i sni o letu”, autorska slikovnica Dominika Vukovića, i “Što sam sve naučio do škole (i to sam)” autorice Andrijane Grgičević. Sve spomenute slikovnice djeca će moći ubrati s krošanja stabala u gradskom parku – nastavljaju u knjižnici.

Spominju da knjižnica ovu manifestaciju provodi u suradnji s Nakladničkom kućom Mala zvona iz Zagreba, a riječ je o autorskom projektu književnice Sanje Lovrenčić koji se održava u kontinuitetu.

– Festival će se održati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, a u slučaju kiše održat će se u Stručno-znanstvenom odjelu knjižnice. Sudjelovati mogu djeca predškolske i rane osnovnoškolske dobi te se prijave za sudjelovanje primaju u Dječjem odjelu knjižnice do 3. rujna – zaključuju.

zatvori