Srijeda, 15. svibnja 2024.

Koprivničke mažoretkinje odlične na natjecanjima u Kaštel Starom

Koprivničke mažoretkinje postigle su značajne rezultate na 24. Prvenstvu Hrvatske u mažoret plesu i 21. Državnom prvenstvu u twirlingu koji su održani proteklog vikenda u Kaštel Starom.

Kako je to rekla Snježana Sremec, voditeljica i koreografkinja Mažoretkinja grada Koprivnice, mini mažoretkinje s prosjekom od osam godina sudjelovale su u tradicionalnom mažoret plesu, a juniorsko-kadetski sastav u kategoriji exibition mažoret ples te su osvojili drugo i treće mjesto.

– Nakon godinu dana bez natjecanja i nemogućnosti treniranja u zatvorenom prostoru te uz treniranje na betonu i igralištima uspjele su dokazati da se tradicija mažoret plesa u Koprivnici nastavlja, uz ponosno prezentiranje grada i Koprivničko-križevačke županije – dodala je Sremec.

Uz to, na istom je mjestu održano i 21. Državno prvenstvo u twirlingu, a na kojemu su nastupile članice Twirling kluba Koprivnica u kategoriji dance twirl. Sa svojim juniorskim sastavom u Koprivnicu su donijele zlato i srebro u pojedinačnoj kategoriji rythmic twirl za juniorke.

Spomenimo da su mažoretkinje grada Koprivnice jedan od osnivača Hrvatskog saveza Mažoretkinja koji ove godine slavi 25 godina postojanja kao najstariji i prvi savez ovog tipa.

Izvor: Mažoretkinje grada Koprivnice
Izvor: Mažoretkinje grada Koprivnice
zatvori