Petak, 26. travnja 2024.

KOJI MAHER Lažirao potvrde o osposobljenosti za rad, u džep si spremio vrtoglavih 1,6 milijuna kuna

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom s područja Koprivničko-križevačke županije zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su kako su istraživanje proveli službenici Službe kriminalističke policije, a sumnja se da je muškarac kao odgovorna osoba iskoristio svoj položaj i ovlasti s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi u iznosu od najmanje 1,6 milijuna kuna.

– Za ukupno 8.342 osobe od 2015. do 2019. godine izradio je poslovnu dokumentaciju o edukaciji i osposobljavanju s neistinitim podacima ovjerivši ju svojim potpisom i pečatom trgovačkog društva za osposobljenost radnika za rad na siguran način koju je dao osobama od kojih je primio novac, a koji nije predao u društvo, već ga je zadržao za sebe – objašnjavaju.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene ili poslovne isprave protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

zatvori