Nedjelja, 28. travnja 2024.

Ivan Urbančić iz Renotex-a nominiran za nagradu ‘Zlatna bilanca’

Na svečanoj dodjeli 13. “Zlatne bilance” koja se održala jučer u Zagrebu, FINA je prestižnom gospodarskom nagradom nagradila najbolje hrvatske tvrtke u pojedinim djelatnostima i u posebnim kategorijama.

Na svečanoj dodjeli bio je i Ivan Urbančić iz koprivničke tvrtke Renotex koja je nominirana u posebnoj kategoriji nagrada i to za najuspješnijeg dugovječnog poduzetnika.

Spomenimo da je analizirano 139.009 poslovnih subjekata, a u konkurenciju za ove prestižne nagrade ušlo je njih 3.897.

– Naši analitičari na temelju godišnjih financijskih izvještaja preciznom metodologijom i izračunima dolaze do podataka o najuspješnijim tvrtkama. Nagrade se dodjeljuju prema ukupnom rangu dobivenom rangiranjem 11 financijskih pokazatelja u pet kategorija: prema pokazateljima profitabilnosti, likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti i ekonomičnosti. Ukupni pobjednik, najbolji među najboljima, izabire se prema tim kriterijima te ima najvišu ocjenu kreditnog rejtinga prema priznatim svjetskim standardima – objašnjavaju u FINA-i.

Dodajmo da je dodijeljeno ukupno 17 nagrada, 11 Zlatnih bilanci najuspješnijim tvrtkama u pojedinim djelatnostima i 6 Zlatnih bilanci za posebne kategorije, od kojih je od ove godine i jedna nova – za najbrže rastućeg poduzetnika.

zatvori