Nedjelja, 16. lipnja 2024.

FOTO U predivnom prirodnom okruženju u Komatnici otvoreno novo odbojkaško igralište

U naselju Komatnica u sastavu Općine Peteranec jučer je otvoreno novo odbojkaško igralište na kojem će sportski rekreativci uživati u predivnom prirodnom okruženju šumaraka, potoka Gliboki i rijeke Drave.

Osim toga, održan je i odbojkaški turnir na kojem je sudjelovalo 12 ekipa.

Riječima dobrodošlice prisutnima se uvodno obratio načelnik Općine Ivan Derdić koji je kazao kako je Općina pokrenula inicijativu izgradnje odbojkaškog igrališta kako bi dodatno ojačali rekreativni i turistički sadržaj te kako bi se dodatno iskoristile prirodne ljepote.

– Velik odaziv i zainteresiranost za ovaj odbojkaški turnir pokazuju kako nismo pogriješili s odabirom lokacije i investicije u Komatnici. Drago mi je da našim mještanima, ali i izletnicima iz drugih krajeva možemo osigurati adekvatnu turističku ponudu i navesti ih da što češće i više posjećuju našu općinu. Osim ovog igrališta, u narednom periodu uložit ćemo i 10.000 kuna u izmjenu dotrajale stolarije na društvenom domu u Komatnici što će dodatno doprinijeti standardu mjesta – rekao je Derdić.

Podršku projektu pružila je i načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec koja je dodala kako vjeruje da će igralište okupljati brojne posjetitelje te pružiti atraktivan sportski sadržaj.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren otvorio je igralište i pritom kazao kako prirodne ljepote Komatnice i prostora uz Dravu imaju jako velik potencijal koji treba dodatno iskoristiti i upotpuniti u turističkom i sportsko-rekreativnom smislu.

– Ovakva prirodna ljepota koja nas okružuje definitivno zaslužuje da se kroz projekte ovog tipa još više približi našim sugrađanima. Prostor ima jako velik potencijal, nije do kraja iskorišten i potrebno je ići s planskim sadržajima koji će ga oplemeniti u turističkom i sportsko-rekreativnom smislu. Siguran sam da će i današnji turnir u odbojci na pijesku postati lijepa tradicija koja će okupljati sve zaljubljenike u sport i prirodu – rekao je župan na otvorenju te zahvalio i predsjednici Udruge Komatničanaca Katarini Ugrenović na svim aktivnostima udruge kojima se čuvaju tradicija i baština naselja Komatnica.

Što se tiče turnira, spomenimo da je prvo mjesto pripalo ekipi Chevrolet, drugo je zauzela ekipa Dravske nemani dok je treće mjesto pripalo ekipi Žoti Pepsi.

zatvori