Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Sastali se izviđački voditelji regije sjever

Izviđački voditelji iz tri županije regije sjever – Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke, okupili su se na regionalnom susretu voditelja.

Kako su iz Odreda izviđača Kamengrad poručili, sudionici susreta kroz radionički tip predavanja razgovarali su o mogućnostima daljnjeg usavršavanja i ciljevima izviđačkog programa. Prvi dio susreta odvijao se u Koprivnici, dok se drugi dio održao na imanju Stari zanati u Hlebinama.

– U skladu s ciljevima izradili smo planove svojeg osobnog napredovanja, ali i planove koji će djeci i mladima u njihovim sredinama osigurati kvalitetne aktivnosti u prirodi. Ovo je bila prilika i za predstavljanje najvažnije aktivnosti Saveza izviđača Hrvatske u idućoj godini, a to je 11. smotra izviđača Hrvatske, koja će se u srpnju održati u srcu Like u općini Lovinac, a koja će okupiti oko 1.500 mladih iz Hrvatske i Europe. Koliko je ova aktivnost Savezu izviđača Hrvatske važna, dokazuje i to što su na susretu sudjelovali glavni načelnik SIH-a Boris Vujnović i načelnica za naobrazbu Ivana Jarebica, koja se na susret uključila iz Splita – kazali su.

U Hlebinama su se u subotu u poslijepodnevnim satima susretu pridružila i djeca iz Koprivnice i Područne škole Hlebine za koje su sudionici susreta pripremili izviđačke igre.

– Djeca su istaknula da je sat i pol druženja na svježem zraku i u prekrasnom ambijentu prošlo prebrzo – poručili su.

Susret mladih voditelja je završio uz najavu zajedničkog druženja na jesenskim aktivnostima već od idućeg vikenda na Kalniku, a zatim u Varaždinu i Krapini.

zatvori