Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Podravka Vegeta zabilježila poraz od FTC-a

U drugom kolu DELO EHF Lige prvakinja rukometašice Podravka Vegete izgubile su od aktualnih mađarskih prvakinja FTC Rail Cargo Hungarie.

Kako poručuju iz kluba, utakmica je igrana u Mađarskoj, konačan rezultat bio je 33:27, dok se na poluvrijeme otišlo s 15:15.

– Sjajno otvaraju utakmicu odabranice Nevena Hrupeca i već u prvoj minuti najprije Ilyna, a potom i precizno Mugoša iz kontre zabijaju za vodstvo Podravka Vegete. Izuzetno čvrsto su nastupile u obrani koprivničke rukometašice, a šutnju prekida Alicia Stolle nakon četiri minute – objašnjavaju u klubu.

Dodaju kako u petoj minuti 1:3 za Podravka Vegetu sjajno izvodi Milosavljević, a Dumanska brani i otvara put svojoj ekipi do prvog vodstva u današnjem ogledu, rezultat je 1:4. U sedmoj minuti priključuju se na samo pogodak zaostatka Mađarice, ali uzvraća Bazaliu pogotkom izvana za novo vodstvo od plus dva.

– U prvih 10 minuta Podravka je konkretnija i ne ispušta vodstvo, no u 11. minuti dolazi do prekršaja na protivničkoj igračici za kazneni udarac i Mađarice dolaze do svog prvog izjednačenja u današnjoj utakmici – dodaju.

Trener Neven Hrupec odmah je pozvao minutu odmora, napominju u klubu. Za novo vodstvo u nastavku pogađa Mugoša, a sredinom poluvremena Podravka Vegeta se ponovno odvaja i ne ispušta vodstvo koje je stekla uvjerljivom igrom u prvom dijelu. Šest minuta prije kraja prvog dijela precizne su Mađarice s bijele crte i dolaze ponovno na samo pogodak zaostatka, a četiri minute prije poluvremena ponovno izjednačuju za 15:15.

– Prvi napad u drugom poluvremenu imaju domaće igračice koje dolaze u svoje prvo vodstvo, no uzvratila je Podravka Vegeta i rezultat je ponovno izjednačen na 16:16. Preuzimaju inicijativu domaće igračice koje do pete minute okreću situaciju na terenu u svoju korist i odlaze na plus tri, rezultat je 19:16. Velika je to prednost na domaćem terenu uz kontinuiranu podršku navijača. Stalo je u Podravkinim redovima, a nakon samo 10 minuta prvog dijela domaća je ekipa poduplala svoje vodstvo. Nastavile su održavati svoju prednost domaće igračice koje su u samo 16 minuta zabile 13 golova, samo tri manje nego cijelo prvo poluvrijeme. Sredinom drugog dijela na vratima je Antonia Tucaković, a rukometašice Podravka Vegete nastavile su borbu unatoč vrtlogu u koji su upale, nisu se predale. 10-ak minuta prije kraja od prethodnih sedam pogodaka prednosti za domaću ekipu došle su Podravkašice ponovno na pet pogodaka zaostatka. Na kraju domaća ekipa koja je u drugom dijelu bila puno bolja slavi rezultatom 33:27 – zaključuju.

Spomenimo da je Podravkašica Dejana Milosavljević na naknadno održanoj konferenciji čestitala FTC-u na pobjedi.

– Nakon odličnog prvog poluvremena u drugom poluvremenu smo napravile puno grešaka u napadu i obrani, a tako iskusne ekipe to nažalost kažnjavaju, moram reći da smo dale sve od sebe, ali nije išlo – rekla je Milosavljević.


Arena ERD. Gledatelji: 1.000 Suci: Konjičanin-Konjičanin, Delegat EHF-a: Janka Stasova

FTC Rail Cargo Hungaria: Ballai, Csiszar, Janurik, Kisfaludy, Harsfalvi 1, Biro, Stolle 5, Kovacs 1, Bolk 4, Marton 1, Malestin 9, Klujber 3, Ferenczy, Szollosi-Zacsik 5, Behnke, Grbic 4. Trener: Elek Gabor.

Podravka Vegeta: Dumanska (11), Tucaković (4), Zadravec 1, Turk, Kalaus 4, Karlovčan, Popović 1, Milošević. Milosavljević 5, Mugoša 5, Buljan, Šenvald 2, Ilyna 4, Milić, Stelmakh 2, Bazaliu 3. Trener: Neven Hrupec

zatvori