Petak, 26. travnja 2024.

FOTO: PLENKOVIĆ U KOPRIVNICI Nakon konferencije u Štaglju sastao se s Korenom i Jakšićem

Premijer Andrej Plenković u pratnji troje ministara stigao je u Koprivnicu kako bi prisustvovao konferenciji “Hrvatska kakvu trebamo” koja se održava u Podravkinom Štaglju.

Ova tematska konferencija posvećena je efektima aktualne ekonomske i fiskalne politike na ukupne gospodarske tokove, a tom je prilikom premijer podsjetio da je prošlogodišnja konferencija bila u okolnostima pandemije koronavirusa koja je izazvala najveću zdravstvenu i gospodarsku krizu od Drugog svjetskog rata te da je tada Vlada odigrala najsnažniju i najveću kartu koju je imala, a to je da je opravdala svoju ulogu.

– U najvećoj krizi stala je iza hrvatskog privatnog sektora i iza hrvatskog radnika i rezultat toga je da smo očuvali radna mjesta u najvećoj gospodarskoj krizi do sada i očuvali smo likvidnost naših poduzeća. Usporedno smo upravljali sa zdravstvenim sustavom i drugim elementima krize i omogućili da Hrvatska zadrži financijsku stabilnost te stvorili uvjete za reaktiviranje i oporavak gospodarstva – rekao je Plenković.

Istaknuo je da će u razdoblju koje je pred nama, provodeći Nacionalni plan oporavka i otpornosti, program Vlade, koristeći europska sredstva biti u stanju osnažiti sve što su u prvih pet godina mandata morali izdržati. Napomenuo je da je prilično optimističan po pitanju desetljeća koje je pred nama.

– Ono ima sve preduvjete da bude pravo, istinsko razvojno desetljeće Hrvatske da ostvarimo cilj o kojem govorimo te da budemo snažniji, samostalni, otvoreni i tolerantni kao društvo u kojem će svi poduzetnici moći ostvarivati svoje ciljeve, a u kojem će naši sugrađani živjeti bolje i kvalitetnije kada je riječ o njihovom životnom standardu – zaključio je Plenković.

Spomenimo da je premijer Plenković stigao u pratnji ministra financija Zdravka Marića, ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića i ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataše Tramišak.

Nakon sudjelovanja na konferenciji, premijer se uputio na sastanak s koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom i koprivničkim gradonačelnikom Mišelom Jakšićem.

Dodajmo da na konferenciji izlažu Zdravko Marić, Mihael Furjan i Hrvoje Šimović, a na panel diskusiji sudjeluju Zdravko Marić, Martina Dalić, Marko Remenar, Fabris Peruško, Dinko Lucić i Pavao Vujnovac.

Ovu konferenciju organizira Večernji list u suradnji s Podravkom.

zatvori