Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO Mladi ljubitelji Harryja Pottera ponovno se okupili u koprivničkoj knjižnici uz zanimljivu radionicu

U koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović održana je još jedna radionica u sklopu ciklusa programa za mlade “Godišnja doba s Harryjem Potterom u Hogwartsu”.

Kako je kazala jedna od voditeljica programa Liljana Vugrinec, riječ je o ljetnoj radionici “U vlaku za Hogwarts” koja je zbog velikog interesa i poštivanja epidemioloških mjera održana u dva susreta. Atmosfera je bila vrlo dinamična, vesela i magična, dodala je.

– S obzirom na to da je stigao početak nove školske godine, i tematika ovih susreta bila je vezana uz povratak mladih čarobnjaka u školu Hogwarts, kamo oni redovito putuju posebnim vlakom, Hogwarts Expressom. Budući da je autorica knjiga o Harryju Potteru, J. K. Rowling, inspiraciju za Hogwarts Express i Hogwarts pronašla u Škotskoj i Engleskoj, gdje zaista postoje i slični dvorci i vlak koji prometuje, polaznici radionice ovaj put su učili o informacijskim izvorima, tiskanima i online, te o citiranju iz literature i autorskim pravima – objasnila je Vugrinec.

Polaznici su temeljem pronađenih informacija izradili online plakate, a na kraju svake od radionica priređena je mala izložba.

– Već tradicionalno, sudionici susreta imali su priliku provjeriti svoje znanje i u posebnom kvizu na temu serijala o Harryju Potteru, a u praktičnom dijelu radionice izradili su “lebdeće” svijeće od kartonskih tuljaca koje su vješto ukrasili vrućim ljepilom za potpuni ugođaj kao na početku nove školske godine u dvorcu Hogwarts – zaključila je i spomenula kako se ciklus o najpoznatijem čarobnjaku nastavlja ubrzo.

zatvori