Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

[2. ŽNL] Starigrad će prvu pobjedu tražiti protiv Čvrsteca, druga i treća momčad ljestvice u Ždali igraju derbi kola

Utakmicom Starigrada i Čvrsteca koja se igra u subotu s početkom u 16 sati započet će četvrto kolo Druge županijske nogometne lige.

Bit će to zanimljiva utakmica u kojoj će domaćini tražiti prvu pobjedu ove sezone. Starigrad ima svega dva boda, a jedno od većih iznenađenja kola bio je prošlotjedni težak poraz u Herešinu kod Omladinca. Čvrstec je s druge pak strane u tri kola upisao dvije pobjede i jedan poraz i trenutno se nalazi na četvrtoj poziciji na prvenstvenoj ljestvici.

Kolo se nastavlja u nedjelju kada se prva utakmica igra u 15 sati u Mokricama Miholečkim gdje Hrvatskom bojovniku dolazi bregovska Mladost. Domaćini su u dosadašnjem dijelu prvenstva upisali pobjedu i dva poraza, dok je gostujuća momčad odlično otvorila prvenstvo. Bregovci tako imaju 100-postotni učinak u tri odigrana kola, pobijedivši redom Omladinac, Čvrstec i Gošk te se nalaze na prvom mjestu na ljestvici.

Preostali susreti kola igraju se od 16 sati.

U podravskom derbiju koji se igra u Glogovcu domaćinu Rudaru u goste dolazi Podravec. Bit će to ogled trenutno sedme i pete momčadi prvenstva koje dijeli svega bod.

Jedan od najozbiljnijih kandidata za naslov prvaka lige, Prekodravac iz Ždale, u nedjelju na domaćem terenu dočekuje Prugovac. Bit će to derbi kola u kojem igraju druga i treća momčad na prvenstvenoj ljestvici. Obje momčadi imaju sedam bodova, samo dva boda manje od vodeće Mladosti i jedan bod više od Čvrsteca i Podravca koji se sa šest bodova nalaze na četvrtom, odnosno petom mjestu.

Omladinac na krilima prošlotjedne pobjede od čak 4:0 nad Starigradom, ove nedjelje odlazi Mičetincu u goste. Trebao bi to biti lak zadatak za igrače iz koprivničkog predgrađa jer odlaze u goste momčadi koja još uvijek nema ni jedan bod na svom kontu te gol razliku od minus 10 pogodaka. Mičetinac u tri kola osim što nije upisao ni jedan bod, nije postigao još ni jedan pogodak.

Osokoljeni Sokol nakon prošlotjedne visoke pobjede od čak 6:0 nad Mičetincem, ove nedjelje odlazi na gostovanje u Golu kod Fugaplasta.

U posljednjem susretu u Gornjoj Rijeci istoimeni domaćin dočekuje Gošk.


Raspored četvrtog kola Druge županijske nogometne lige:

11.09.2021 16:00 Starigrad NK Starigrad – NK Čvrstec
12.09.2021 15:00 Mokrice Miholečke NK Hrvatski bojovnik – NK Mladost Bregi
12.09.2021 16:00 Gornja Rijeka NK Gornja Rijeka – NK Gošk
12.09.2021 16:00 Mičetinac NK Mičetinac – NK Omladinac
12.09.2021 16:00 Gola NK Fugaplast – NK Sokol
12.09.2021 16:00 Ždala NK Prekodravac – NK Prugovac
12.09.2021 16:00 Glogovac NK Rudar (G) – NK Podravec

Tablica Druge županijske nogometne lige: 

zatvori