Četvrtak, 25. travnja 2024.

VIDEO Ljubić: Na utakmice županijskih liga uz COVID potvrdu za više od 100 gledatelja

Na predstojećim utakmicama županijskih liga na području Koprivničko-križevačke županije bez COVID potvrda moći će biti prisutno do 100 gledatelja.

Kazao je to na današnjoj konferenciji za medije Ratimir Ljubić, načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

– Na zahtjev Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije o mogućnosti prisutstva gledatelja na predstojećim županijskim utakmicama, županijski stožer je suglasan da gledatelja može biti do 100 bez potrebe za COVID potvrdama – rekao je.

Odgovornost je organizatora da se gledatelji pridržavaju epidemioloških mjera, a ako smatra da će na nekim susretima biti više od 100 osoba, tada mora tražiti suglasnost županijskog stožera te na takve utakmice smiju samo osobe s COVID potvrdama, dodao je.

Uz to, kada je riječ o masovnim okupljanjima, Ljubić je nastavio kako će u četvrtak županijski stožer za sve načelnike općinskih i gradskih stožer u Virju sazvati radni sastanak.

– Naime, odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite, od 1. srpnja općinski i gradski stožeri mogu dati suglasnost za održavanje okupljanja na kojima je prisutno više od 100 osoba, no primijetili smo da se ti događaji ne nadziru dovoljno. Htjeli bismo načelnike potaknuti da se na terenu na javnim okupljanjima provode mjere. Na procesijama i koncertima povodom Velike Gospe su se od općine do općine i grada do grada drugačije provodile mjere, želimo to ujednačiti – zaključio je Ljubić.

 

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije

Objavljuje Drava.info u Ponedjeljak, 16. kolovoza 2021.

 

zatvori