Subota, 18. svibnja 2024.

U Podravini i Prigorju nema novih slučajeva zaraze, koronavirus aktivan kod 18 osoba

U Podravini i Prigorju danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

– Trenutno je aktivno 18 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravile su tri osobe, a na bolničkom se liječenju nalaze tri pacijenta. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 8.305 osoba – dodali su iz stožera.

Iz stožera su podsjetili da je danas u Križevcima od osam do 13 sati u dvorani Osnovnoj školi Ljudevita Modeca organiziran punkt za cijepljenje protiv bolesti COVID-19. U tom periodu cijepiti se mogu svi zainteresirani za prvu dozu cjepiva, a sa sobom je obavezno donijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu.

– Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana – zaključuju iz stožera.

zatvori