Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Trener drnjanskog Tomislava uoči prve utakmice u novoj sezoni: Svima ćemo biti meta, pošteno ćemo se ‘pofajtati’

Budući da novu sezonu počinju u novom okruženju, naredni mjeseci u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi posebno će značiti drnjanskom Nogometnom klubu Tomislav.

Prvu utakmicu protiv Močila igraju tako danas u 17:30 na Parku prinčeva, a tim je povodom za klupske stranice progovorio trener momčadi Mario Žuljić. Iako su mu tek 33 godine, već sad je debelim slovima zapisan u klupskim povijesnim knjigama, a u klubu vjeruju i da će u ovoj sezoni biti uspješan, iako mu je momčad praktički nova.

Bilo je tako mnogo promjena, mnogo je mladih, ali i domaćih igrača, što je najvažnije. Unatoč tome, trener Žuljić nije previše zadovoljan odrađenim pripremama.

– Za razliku od prethodnih sezona, dosta toga se nije poklopilo, brojnost nije bila onakva kakvu sam očekivao i nismo odradili sve po planu. Morali smo čak malo i reducirati treninge da se dečki previše ne potroše. Osim toga, u pripremnim utakmicama doslovno smo se krpali, a ne uigravali, ali što je tu je. Prvenstvo je pred vratima i moramo biti spremni – komentira Žuljić.

Što se tiče igračkog kadra, najveći problemi vezani su uz kapetana Gorana Kolareka koji je do daljnjeg izvan terena, a u prva dva kola neće biti ni dokapetana Patrika Širića, objašnjavaju u klubu.

Ipak, Žuljić ne kuka, kaže da će se pokriti s onime što ima i da će to biti dovoljno za pobjedu protiv Močila.

– Močile su neugodan protivnik, ali i prilična nepoznanica jer su dosta toga promijenili. No, prihvaćamo ulogu favorita i idemo pobijediti uz podršku naših navijača. Ako ćemo biti pravi, vjerujem da neće biti problema – nastavlja.

Trener Tomislava progovara i o planovima u prvom dijelu sezone.

– Momčad je domaća, rađena je prema viziji nove Uprave i željama navijača i možda će nam zbog toga nekad trpjeti rezultati. No, to je smjer koji smo izabrali i moramo ga se držati. Dolazimo iz višeg ranga, svima ćemo biti meta, ali sa svima ćemo se pošteno pofajtati. Želje su vezane uz vrh ljestvice, a u ovom trenutku zadovoljilo bi nas sve unutar prvih pet momčadi – zaključuje Žuljić.

zatvori