Petak, 26. travnja 2024.

POVIJESNI USPJEH Mlade Podravkašice na Europskom prvenstvu kadetkinja s reprezentacijom osvojile peto mjesto

Na čelu s Nenadom Smiljancem, izbornikom i trenerom Rukometnog kluba Podravka Vegeta, članice Hrvatske kadetske rukometne reprezentacije na Europskom prvenstvu kadetkinja u Crnoj Gori osvojile su peto mjesto.

Kako poručuju iz Rukometnog kluba Podravka Vegeta, na popisu je bilo 16 igračica, a među njima i četiri Podravkašice – Lara Perić, Tena Megerle, Nika Galinec i Ema Balaško. Djevojke su to koje su upisale svoje prve minute u velikim utakmicama na jednom ovakvom natjecanju, dodaju.

– Izbornik Nenad Smiljanec proveo je gotovo cijelo ljeto s mladim rukometašicama na pripremama. Od kampa Hrvatskog rukometnog saveza u Zadru sredinom lipnja, preko priprema u Delnicama i Ivanić Gradu pa sve do završnih priprema u Podgorici, nakon čega je izbornik svoju selekciju kroz ovo natjecanje odveo do sjajnog rezultata – nastavljaju u klubu.

Spomenimo da je Smiljanec tim povodom za klupske stranice izjavio kako je iznimno zadovoljan ishodom natjecanja.

– Osjećaj je predivan. Cijelo to prvenstvo je bilo prekrasno i doživljaj, a i veličina samog događaja imali su svoje čari. S obzirom na to da smo napravili najbolji rezultat u povijesti kadetskih ženskih reprezentacija mislim da svi možemo biti zadovoljni. Cure su rasle iz utakmice u utakmicu, sve do utakmice za peto mjesto s Norveškom kada su prikazale jednu sjajnu igru za koju želim i vjerujem da može biti njihova konstanta i njihovo pravo lice na sljedećim natjecanjima. Sigurno je da su i one osjećale jednu odgovornost i težinu tog natjecanja jer je za njih ono bilo takvo prvo iskustvo, ali sretan sam da su se uspjele dignuti nakon poraza od Rusije i Danske, Na kraju smo ostvarili ovaj plasman koji ulazi u povijest – rekao je.

Osvrnuo se i na četiri Podravkašice koje su dale svoj doprinos na prvenstvu.

– Zadovoljan sam s onim što su prikazale i mislim da su na najbolji način prezentirale klub. Tena je u utakmici s Danskom ponijela i titulu igračice utakmice što je također značajan uspjeh – spomenuo je Smiljanec.

Ostvareni rezultat ima značaj i za buduća natjecanja, dodao je.

– Osvojeno peto mjesto je veliki zalog za daljnja natjecanja. 2006. godište ostaje u A diviziji te postoji pretpostavka da će biti u drugom jakosnom potu za njihovo prvo kadetsko prvenstvo te će imati lakši ždrijeb. 2004. godište ima osiguran odlazak na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine te bi zbog plasmana mogli isto tako imati lakši ždrijeb – zaključio je.

Dodajmo da je Hrvatska u Podgorici odigrala sedam susreta te ostvarila pet pobjeda. Naslov prvakinja je obranila Mađarska, dok je srebro pripalo Njemačkoj.

Izvor: RK Podravka Vegeta
zatvori