Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

NOVI POČETAK U tijeku su radovi na uređenju sigurne kuće, a stiglo je i vozilo za potrebe korisnika i zaposlenika

U tijeku su radovi uređenja sigurne kuće koji su ugovoreni početkom ljeta, a u sklopu projekta “Novi početak” stiglo je i vozilo za potrebe korisnika i zaposlenika.

Poručili su to iz Službe ureda župana i istaknuli da je na sastanku projektnog tima bilo riječi i o provedenim i planiranim aktivnostima.

Putem projekta redovito se financira trošak najma privremenog prostora, režije, prehrana i higijenske potrepštine. Također se osigurava pokrivanje popratnih troškova stanovanja korisnika nakon izlaska od skrbi.

Uz sufinanciranje plaća zaposlenika na projektu, financiraju se i plaće stručnog savjetnika i asistenta u skloništu. S obzirom na to da projekt pokriva troškove usavršavanja stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, predviđena je edukacija za socijalnu radnicu, koja će ju pohađati tijekom rujna, a u planu su i radionice, programi prevencije nasilja i pohađanje verificiranih programa.

Spomenimo i da je u tijeku organizacija prve javne kampanje vezane uz podizanje svijesti javnosti o problemu nasilja nad ženama i nasilja u obitelji koja će se održati tijekom rujna te je dogovorena izrada promotivnih i vizualnih materijala.

Dodajmo da je vrijednost projekta 9,2 milijuna kuna.

Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
Slušaj uživo
zatvori