Subota, 27. travnja 2024.

Nikola Tuba, domaće lice u redovima molvarske Mladosti: Vratio sam se kući, dojmovi su super

Nikola Tuba novo je domaće pojačanje u redovima molvarskog Nogometnog kluba Mladost.

Iako ima tek 23 godine, u karijeri je već branio boje nekoliko nogometnih klubova – igrao je za Slaven Belupo, Koprivnicu i Podravac iz Virja, a čak je nastupio i za U-15 te U-17 sekciju Hrvatske nogometne reprezentacije. Nakon sezone provedene u Podravcu, sada se vratio u domaće jato.

– Kako ne bih svaki dan morao putovati na treninge, vratio sam se kući. Igralište mi je blizu, okružen sam dobrom ekipom, vlada dobra atmosfera. Dojmovi su super – govori Tuba.

>> Domaće lice pristiglo u redove molvarske Mladosti

S priprema za novu sezonu Prve županijske nogometne lige u klubu su krenuli prije 15-ak dana, a Tuba nam je otkrio i na kojoj bi se poziciji u narednoj sezoni želio naći.

– Do sada sam igrao na pozicijama stopera i zadnjeg veznog igrača, ali na zadnjoj veznoj poziciji se bolje osjećam i ona mi je draža. Očekujem da ću se na njoj naći u novoj sezoni – dodaje.

Cilj naredne sezone je biti među prva tri nogometna kluba lige i ići u viši rang natjecanja. Ipak, lopta je okrugla pa se sezona tek trebati odigrati. U svakom slučaju, Tuba je spreman za izlazak pred domaću publiku.

– Treme od nastupa pred publikom nema, bez obzira na to je li ona domaća ili nije. Nema niti nikakvog pritiska, nadam se da mi ovakva situacija neće odmoći – kroz smijeh tvrdi.

Po pitanju osvrta na proteklu sezonu provedenu u Podravcu, Tuba smatra kako su klupska igra, ali i njegov osobni angažman mogli biti na boljoj razini.

– Kao što se to vidi i na završnoj tablici, protekla sezona nije bila najbolja. Sezonu smo završili predzadnji, spasili smo se u zadnjem kolu. Ostvarenim rezultatom nisam nimalo zadovoljan, a po pitanju moje igre – isto je moglo biti puno bolje – objašnjava.

Posebno je zanimljivo kako se Tuba nakon igre za virovski klub koji se nalazi u Trećoj Hrvatskoj nogometnoj ligi Sjever ovim transferom “spustio” na razinu prvoligaša županije.

– Riječ je o razlici od dva ranga. Ipak, mislim da je Prva županijska nogometna liga kvalitetna i dobra. Ne mislim da će mi biti nešto puno lakše u nižem rangu natjecanja jer ću se trebati prilagoditi ovoj ligi koja, naravno, ima svoje prednosti, ali i mane – ističe.

Tuba se može pohvaliti i kako se okušao u svjetskom nogometu. Naime, u par navrata nastupio je za U-15 i U-17 sekciju Hrvatske nogometne reprezentacije.

– Osjećaj se ne može opisati riječima, iako pripreme nisu bile posebno drugačije. Okupili smo se u hotelu i samo radili – skromno otkriva Tuba.

Na kraju krajeva, ljubav prema sportu glavni je poticaj za daljnji rad.

– Treniranje nogometa mi ne oduzima puno vremena, riječ je o dva sata dnevno, a nogometom se bavim od svoje sedme godine. Jednostavno volim nogomet pa mi nije niti psihički, a niti fizički teško – zaključuje.

Izvor: NK Mladost Molve (Facebook)
Ustupio Nikola Tuba.
Ustupio Nikola Tuba.

 

zatvori