Petak, 17. svibnja 2024.

NASTAVLJENA DIGITALIZACIJA Članovima Županijske skupštine nabavljeni tableti

Članovi Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije još će jednostavnije moći pratiti sjednice.

Kako poručuju iz Službe ureda župana, u tijeku je testiranje programskih aplikacija informatičkog sustava e-Sjednica kojim je prije četiri godine provedena potpuna digitalizacija rada skupštine i koja uključuje pripreme dnevnog reda, automatskog slanja poziva i materijala članovima skupštine, praćenje tijeka sjednice te glasanje pomoću aplikacije. Osigurana su i nova tablet računala te programska oprema za što je Koprivničko-križevačka županija izdvojila 50.000 kuna.

– Uvođenjem sustava e-Sjednica postignuta je racionalizacija troškova i veća učinkovitost te veća transparentnost rada skupštine i njenih radnih tijela. Postignuto je i ekološki osviješteno poslovanje kroz smanjenu potrošnju papira, prestanak upotrebe fotokopirnih uređaja i fizičke dostave materijala – dodaju.

Podsjetimo, krajem prošle godine Izmjenama i dopunama Poslovnika Županijske skupštine članovima koji se nalaze u izolaciji ili samoizolaciji omogućilo se sudjelovanje u radu skupštine online putem uz upotrebu sustava za elektroničko glasanje.

Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
zatvori