Petak, 26. travnja 2024.

Mnoštvo sadržaja za vjernike u Močilama povodom svetkovine Velike Gospe

Svetkovina Uznesenja Blažene djevice Marije na nebo svečano će i ove godine biti proslavljena u svetištu Majke Božje Močilske.

Iz župe su poručili da proslavi svetkovine Velike Gospe prethodi trodnevna duhovna priprema od četvrtka do subote. U tim će se danima od 18:30 moliti krunica i litanije u čast Blažene Djevice Marije nakon čega u 19 sati slijede euharistijska slavlja.

Misno slavlje u četvrtak će predvodi velečasni Nikola Bukovčan, župnik u Koprivničkom Ivancu, u petak velečasni Mario Križanac, novoimenovani župnik u Selnici, dok će u subotu misu voditi prečasni Dominik Vukalović, župnik u koprivničkoj Župi svetog Leopolda Bogdana Mandića i dekan Koprivničkog dekanata.

– Nakon mise u subotu slijedi koncert klasične glazbe župnih glazbenika profesora Josipa Pankarića, zborovođe i dirigenta župnog zbora, te Ivona Fabijanca, orguljaša i voditelja zbora mladih i dječjeg zbora, u čast 45. obljetnice svećeničke službe monsinjora Leonarda Markača, župnika – istaknuli su.

Kulminacija proslave bit će u nedjelju na sam blagdan Velike Gospe kada će svečano misno slavlje koje počinje u 11 sati predvoditi prečasni Ivan Rak, kancelar Varaždinske biskupije.

– Svečanom euharistijskom slavlju prethodi zavjetna procesija koja kreće od kapele svetog Jožefa na Varaždinskoj cesti u 10 sati. Toga dana slavit će se sveta misa u osam sati koju će predvoditi župnik monsinjor Leonard Markač te u 18 sati koju će predvoditi velečasni Nikola Bukovčan, župnik u Koprivničkom Ivancu – zaključili su u župi.

zatvori