Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

JOŠ MALO I ŠKOLA Ušminkava se zgrada u Starigradu, obnavlja kuhinja u Podravskom suncu, gradi se na Podolicama

Ljetni praznici polako se bliže kraju, još je malo vremena ostalo do početka nove školske godine.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić kazao je Dravi.info da će tako osnovnoškolce na klupama dočekati bilježnice, radne bilježnice i udžbenici.

– Prvi dani škole su uvijek i neka određena napetost pogotovo za prvašiće, sigurno je da roditeljima nose neke nove izdatke i mislim da je lijepo znati da naš Grad ima tu jednu financijsku snagu da može barem malo pomoći u tim prvim danima – rekao je.

Jakšić je podsjetio da ovogodišnje bilježnice dolaze u jednom posve novom ruhu zahvaljujući idejama lokalnih umjetnika Andreje Živko, Ive Bolfek i Zvonimira Haramije Hansa.

– U proračunu smo osigurali i 700.000 kuna za radne bilježnice, a dolaze nam i besplatni udžbenici – dodao je gradonačelnik.

Osim u materijale ulaže se i u infrastrukturu pa su tako u tijeku radovi na nekoliko lokacija.

– Svako ljeto imamo blaga ušminkavanja pa i poboljšanja u infrastrukturi naših osnovnih škola. Trenutno su u tijeku radovi u Područnoj školi Starigrad na nadstrešnici i rampi za pristup osobama s invaliditetom, a njihova vrijednost je oko 140.000 kuna. U COOR-u Podravsko sunce u tijeku je rekonstrukcija kuhinja vrijedna 220.000 kuna, a naravno investicija svih investicija je gradnja nove škole na Podolicama koja ide svojim tijekom – zaključio je Jakšić.

zatvori