Utorak, 8. listopada 2024.

FOTO/VIDEO: POZNATI NOVI DETALJI Izletjela lokomotiva i osam vagona, očevid još traje

Policija je objavila nove detalje teške željezničke nesreće koja se dogodila jučer oko 4:40 u Lemešu Križevačkom.

– 43-godišnji strojovođa sa zagrebačkog područja upravljao je željezničkom kompozicijom koja se sastojala od lokomotive i 19 teretnih vagona te naletio na stražnji dio željezničke kompozicije koja se sastojala od lokomotive i 17 teretnih vagona kojom je upravljao 46-godišnji strojovođa sa šireg koprivničkog područja. Tom prilikom došlo je do izlijetanja lokomotive i osam vagona, dok su drugi vagoni oštećeni – izvijestili su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

>> FOTO/VIDEO: NOVI DETALJI NESREĆE U sudaru vlakova ozlijeđene dvije osobe, željeznički promet obustavljen

U nesreći su ozlijeđeni strojovođe oba vlaka, a težina ozljeda još nije poznata.

– Prilikom sudara vlakova oštećena je i infrastruktura, odnosno željeznička pruga i elektroinstalacije uz prugu, a materijalna šteta bit će poznata po zaprimanju odštetnog zahtjeva – nastavljaju u policiji.

>> FOTO: SUDAR VLAKOVA Teška željeznička nesreća na pruzi prema Koprivnici, ima i ozlijeđenih

Spomenimo da je očevidom rukovodio zamjenik Općinskog državnog odvjetništva Bjelovar uz stručnu pomoć policijskih službenika te službenika Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, kao i povjerenstava predstavnika trgovačkih društva hrvatskih željeznica.

– Kriminalističko istraživanje je u tijeku, a očevid će se nastaviti nakon što se uklone prevrnuti vagoni – zaključuju u policiji.

 

Slušaj uživo
zatvori