Utorak, 1. listopada 2024.

FOTO Učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić sudjelovali u ‘Glazbenoj kutiji’ u Hévízu

Sedmero učenika koprivničke Umjetničke škole Fortunat Pintarić sudjelovalo je u mađarskom gradu Hévízu u aktivnosti “Glazbena kutija”.

– U sklopu petodnevne aktivnosti za hrvatske i mađarske sudionike bila je organizirana individualna nastava sviranja različitih glazbenih instrumenata te je sudionicima omogućeno stjecanje novih glazbenih znanja od raznih stručnjaka iz područja glazbe. Organizirana je i nastava teorije glazbe, a završnog dana održan je zajednički nastup polaznika u središtu grada. Nastava se provodila u zgradi Osnovne i umjetničke škole Gyula Illyés – poručili su iz Gradske uprave.

Dodali su da je time ujedno završila glavna aktivnost projekta “SHARE MUSIC”. Podsjetili su da je prva Glazbena kutija realizirana u Koprivnici u srpnju, a u obje su sudionici kroz glazbene radionice naučili tehnike sviranja gitare, saksofona, klavira, violine i drugih instrumenata. Sudionici su imali priliku upoznati povijest glazbe u Hrvatskoj i Mađarskoj, saznati o instrumentima specifičnima za određeno područje. Glazbeni okvir sadržavao je i kulturne programe i večernje koncerte na gradskom trgu.

Slušaj uživo
zatvori