Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO: KOPRIVNIČKA SPORTSKA POVIJEST Susjedski derbi sa sedam komada na koprivničkoj ‘blatani’

Glavni teren koprivničkog Gradskog stadiona “Ivan Kušek-Apaš” danas je besprijekoran zahvaljujući modernom, hibridnom travnjaku.

Ranije su uvjeti za igru znali biti vrlo teški kad bi pala kiša, a primjer toga vidimo na fotografijama Marijana Sušenja sa susjedskog derbija Slaven Belupa i Varteksa od 25. veljače 2006. godine.

Na klupi domaćina bio je Elvis Scoria, a Varteks je vodio aktualni hrvatski izbornik Zlatko Dalić. Farmaceuti su slavili 4:3, bila je to važna pobjeda u borbi za opstanak.


Izvještaj sa službene stranice Slavena Belupa:

U dramatičnoj i do kraja neizvjesnoj utakmici, naša je momčad pobijedila Varteks i osvojila važne bodove u borbi za opstanak. Već u trećoj minuti Slaven Belupo je poveo, i to zaslugom Bojana Vručine. Dugu loptu je prema naprijed ubacio Bodrušić, a Vručina je driblingom prevario Halilovića i s lijeve strane, iz vrlo teške situacije, pogodio mrežu za 1:0. Vratar gostiju u toj situaciji nije najbolje reagirao.

U petoj minuti odličnu je priliku imao Pejić, ali je Koprić obranio njegov udarac. Vručina povisuje na 2:0 u sedmoj minuti. Mumlek je uposlio mladog napadača, koji prolazi dvojicu gostujućih braniča i s 10 metara pogađa za 2:0. Već u 10. minuti naša je momčad imala vodstvo od 3:0. Vručina osvaja loptu na sredini terena i upošljava Pejića, čiju asistenciju u pogodak pretvara Marijo Dodik.

U 22. minuti Musa je iz slobodnog udarca tukao iznad gola, a u 30. minuti Jertecov pokušaj brani Nikoloski. Varteks je postigao pogodak nakon kornera u 32. minuti. Loptu je na prvu vratnicu ubacio Jertec, a najviše je skočio Novinić i glavom matirao Nikoloskog. U nastavku je Varteks redao prigode i pogotke.

U 52. minuti Šafarić je pokušao iz slobodnog udarca s desne strane, Nikoloski je siguran. Pokrivač je u 54. minuti ostao sam na desnoj strani kaznenog prostora Slavena, ali je tukao pokraj gola. Benko je strijelac za 3:2 u 60. minuti. Iskoristio je ubačaj Lučića i iz okreta u padu pogodio mrežu. Musa je u 70. minuti iz slobodnog udarca tukao ravno u Koprića, a u 72. Halilović šalje loptu iznad grede.

Gosti su u 75. minuti izjednačili na 3:3. Korner je izveo Jertec, dodao je kratku loptu za Šafarića, koji pogađa gornji desni kut. U 84. minuti tukao je Kardum, njegov je udarac Nikoloski obranio. Pobjednički pogodak stigao je u 86. minuti. Božac je srušen na rubu šesnaesterca Varteksa, a kapetan Musa bio je precizan i pogodio je gornji lijevi kut za 4:3.

Mohorović je u nadoknadi vremena mogao izjednačiti, ali iz blizine šalje loptu malo pokraj gola. Na kraju zaslužena pobjeda Slavena Belupa i najava boljih proljetnih izdanja.

SLAVEN BELUPO: Nikoloski, Bodrušić, Božac, Mumlek ( od 80. Dunković), Dodik, Musa, Poldrugač, Vručina (od 56. Karabogdan), Pejić (od 68. P. Bošnjak), Kurilić, Radeljić.

VARTEKS: Koprić, Pokrivač, Jertec, Novinić, Šafarić (od 90. Mohorović), Pavličić (od 68. Kardum), Vuk, Vukman (od 59. Posavec), Halilović, Lučić.

Koprivnička sportska povijest

zatvori