Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Crnom gorom u subotu će zavladati šumski sportovi, Kovačic: Riječ je o formama koje na našem prostoru tek trebaju zaživjeti

U Koprivnici će se ove subote održati 1. Šumski trail, kao i biciklistička utrka Šumski MTB.

Tomislav Mihac Kovačic ispred građanske inicijative “Run Man, Run” kazao je kako je po pitanju traila riječ o događaju čija je forma postala popularna tijekom pandemije koronavirusa, a koja na našem prostorima tek treba zaživjeti.

– Organiziramo jednu šumsku utrku kakve u Koprivnici do sada nije bilo, a koja je sve popularnija u svijetu, posebice zbog naglaska na vanjsko druženje u vremenu pandemije. Službeni početak utrke je u 10 sati, dok je koprivničkih trkača do sada prijavljeno 90. Super je vidjeti da ljudima treba ovakvo događanje – rekao je.

Osim za odrasle, u šumskim utrkama moći će uživati i djeca, otkrio je drugi voditelj utrke Matija Rušak.

– Mališani će imati utrku u 9:30 na način da će djeca od dvije do pet godina trčati kružnu stazu od 150 metara, dok će prijavljena djeca od šest do 10 godina trčati malo veću, od 300 metara – nastavio je.

Biciklistička utrka Šumski MTB je na rasporedu s početkom u 13 sati, a za sada je prijavljeno 70 sportaša, dodao je predsjednik Biciklističkog kluba Rotor Hrvoje Tisaj. Tisaj se dotaknuo i tehničkih detalja ovog dijela događaja.

– Drago mi je da smo našli sinergiju trčanja i biciklizma, odnosno sportova koji su tijekom pandemije zauzeli važno mjesto u sportskim aktivnostima. Crna gora je na malom području također atraktivna i interesantna. Imamo utrku od 20 kilometara, takozvani jedan krug, kao i utrku od dva kruga, odnosno 40 kilometara. Građanin sa srednjom spremom može odvoziti utrku, no mora si u glavi posložiti da vozi onoliko koliko može. Važno je da osjeti što mu ovaj kraj može ponuditi – spomenuo je.

Dodajmo da je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž kazala kako je riječ o atraktivnom događaju, a koji će pokazati raznolikost Koprivnice, dok je članica Uprave Komunalca Dubravka Horvat spomenula kako je shodno utrci uređen prostor Crne gore, a sve kako bi trkačima, ali i svim budućim posjetiteljima staze bile čim pristupačnije.

Spomenimo da Koprivničanci svoje start pakete za trail mogu preuzeti u petak u Smuteku od 17 do 20 sati.

zatvori