Petak, 26. travnja 2024.

Europski rukomet vraća se u Koprivnicu, Ružić: Grad smo sporta, stižu nam kvalitetni mladi igrači

Koprivnica je spremna za veliki sportski događaj.

Naime, od sutra pa narednih 10 dana u dvorani Gimnazije Fran Galović odvijat će se Europsko kadetsko rukometno prvenstvo za mladiće.

Uz Koprivnicu, grad domaćin je i Varaždin, a na natjecanju će sudjelovati ukupno 16 reprezentacija Europe, rekao je to Dravi.info Hrvoje Ružić koji je ispred Europske rukometne federacije na ovom prvenstvu zadužen za odnose s javnošću.

– Koprivnica je grad sporta, a posebice rukometa. Po pitanju samog prvenstva, sudjeluje 16 reprezentacija koje su podijeljene u četiri grupe. Koprivnica će ugostiti osam reprezentacija koje će igrati u skupini C i D – istaknuo je.

Svoje će utakmice u Koprivnici igrati i reprezentacija Hrvatske koja je u skupini D s Francuskom, Portugalom i Austrijom, dok u naš grad još dolaze i rukometaši iz Danske, Njemačke, Norveške i Rusije koji su u skupini C.

Riječ je o vrlo kvalitetnim igračima koji igraju moderan i zanimljiv rukomet, nastavio je Ružić.

– Po pitanju naše reprezentacije, mnogi od njih već igraju u prvim postavama hrvatskih klubova – PPD-a Zagreb, Poreča, Dubrave i Sesveta. Igraju dobar i moderan rukomet, a vodi ih odlična stručna mlada ekipa – kazao je.

Koprivnici ovo nije prvo veliko rukometno prvenstvo kojem je domaćin, podsjetio je Ružić i dodao da se upravo zbog dobre organizacije proteklih godina rukomet vraća.

– Ako se vratimo u prošlost, Koprivnica je bila suorganizator velikih natjecanja. 2014. godine bili smo suorganizator Svjetskog juniorskog prvenstva za djevojke, a 2016. i 2018. godine Europskog kadetskog prvenstva, kao i ove. Dakle, treći put ugošćujemo najbolje europske rukometaše – zaključio je.

Gledateljima je ulaz na sve utakmice dozvoljen, no uz COVID putovnice, a kapacitet dvorane je 400 sjedećih mjesta.

>> EUROPSKO PRVENSTVO U RUKOMETU Gledatelji na tribinama, ali uz posebne mjere

Spomenimo da je prva utakmica između Danske i Norveške na rasporedu sutra u 14:15, dok će Hrvatska snage odmjeriti s Portugalom u 20:30.

Tekst pripremili Sonja Barčanec i Tomislav Matijašić.

zatvori