Subota, 27. travnja 2024.

Drago Sarić, predsjednik viceprvaka Četvrte međužupanijske lige: Radimo na fizičkoj spremi, želimo borbu za trofej

Prometno je bilo posljednjih nekoliko tjedana u Nogometnom klubu Ferdinandovac.

Iz kluba su poručili da su u novu sezonu ušli s nekoliko promjena u igračkom kadru.

– Prije svega, otišli su prvotimci Begović i Kožar, a u tijeku priprema papire su zatražili i Luka Turković i Lucian Radmilović. Begović je završio u svojoj Pitomači, Kožar je otišao u Kalinovac, Turković će igrati za kloštransku Mladost, a Radmilović će minute tražiti u Tomislav Radniku iz Svetog Ivana Žabnog. U rubrici dolazaka također ima novih imena. Iz susjednog đurđevačkog Graničara stigao je trojac Jendrašic, Palaić i Žagi, a iz Drave iz Podravskih Sesveta došao je Karlo Đipalo – naglasili su u klubu. Kostur momčadi ostao je na okupu pa će tako i u novoj sezoni Ferdinandovac predvoditi Karan, Carek, Križanović, Turković i Peršić.

Spomenimo da je iza momčadi Ferdinandovca tri tjedna priprema, no do službenog početka sezone još ih toliko očekuje.

– Radimo na fizičkoj spremi i uigravanju, prošli smo polovicu priprema i borba za prvih 11 još uvijek traje. Jasno je da će četvrta liga u novoj sezoni biti puno izazovnija zbog ulaska Imbriovca i Tehničara, Pitomača puca visoko, tu je i prvak Bilogora, svi su oni kandidati za sam vrh. I mi želimo borbu za trofej, dat ćemo sve od sebe da rezultat bude što bolji. Doveli smo zamjene za igrače koji su nas napustili, dečki su motivirani i spremni dati sve od sebe kako bismo bili što više na tablici. Naravno, pripreme su jedno, a prvenstvo je drugo. Dodatni naboj koji dolazi u prvenstvenim susretima nešto je posebno, pogotovo na domaćem terenu gdje imamo lijepu podršku naše publike – rekao je predsjednik kluba Drago Sarić.

U prva tri tjedna priprema igrači Ferdinandovca odigrali su tako četiri prijateljske utakmice. U prvoj su utakmici s 4:3 poraženi od Mladosti iz Molvi, s Prekodravacem iz Ždale odigrali su dvije utakmice i obje pobijedili. Prva je završila 4:0 dok je su u drugoj slavili s visokih 6:1. U posljednjoj su odigranoj utakmici igrači Ferdinandovca pregazili ekipu Drave iz Novigrada Podravskog s čak 10:2.

Dodajmo da će za vikend na domaćem terenu igrati prijateljsku utakmicu protiv igrača Podravca iz Virja.

zatvori