Subota, 27. travnja 2024.

[3. HNL-SJEVER] Puno je izmjena u novoj sezoni, ističu se favoriti za vrh tablice

Puno je izmjena u novoj sezoni kod trećeligaša.

Iz lige je ispao Graničar iz Đurđevca, istupio je Tehničar iz Cvetkovca, dok je Papuk izbačen od strane Hrvatskog nogometnog saveza zbog nezadovoljavanja kriterija u omladinskom pogonu.

Novaci u ligi su Međimurje koje je ispalo iz Druge hrvatske nogometne lige te igrači Koprivnice koji su promovirani iz Četvrte nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Tako će ova sezona brojiti neparan broj klubova, njih 11. Kao sami favoriti za vrh ističu se Mladost iz Ždralova, Polet iz Svetog Martina na Muri te Međimurje.

Koprivnica je ulaskom u viši rang dodatno osnažila ekipu. Došli su Slavenovi juniori Tumpić, Domović, Harači i Matoničkin te iskusniji Brcković, Jambrušić i Martinčić.

Prvo kolo, a i svako sljedeće donosi nam pet susreta. U prvome kolu slobodna će biti ekipa Koprivnice koja je na Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš trebala biti domaćin Papuku. Sastaju se još Virovitica i Međimurje, Varteks i Mladost iz Ždralova te Podravina i Polet. U sva tri susreta favoriti na papiru su gosti, ali domaćini će pokušati na svojim terenima otkinuti bodove.

Od predstavnika iz naše županije Radnik će gostovati u Murskome Središću, dok će Virovci biti gosti u Bjelovaru. Križevčani su u ovome prijelaznom roku ostali bez Mladena iz Mladosti iz Ždralova, Bastašića iz Borca te Dimovića iz Tehničara iz Cvetkovca. Doveli su pojačanja u vidu prekaljenog vratara Koprića koji ima prvoligaško, drugoligaško te inozemno iskustvo te će biti veliko pojačanje.

Iz Kloštra je stigao prvi strijelac četvrte lige Nikolić. Na posudbi iz Slaven Belupa bit će stoperi Lisjak i Srpak, došao je i krilni igrač Rengel. Podravac iz Virja u ovome je prelaznom roku napustilo dosta igrača – Tuba, Hontić, Šarlija, Kovačić, Rukelj, Kozić i Šignjar, ali najveći izostanak vidjet će se na sredini terena gdje više neće biti Davida Arapa. Bivši Farmaceut s 50-ak nastupa u Hrvatski Telekom Prvoj ligi preselio je u redove prvog ovosezonskog protivnika, NK Bjelovara.


Raspored prvog kola Treće hrvatske nogometne lige-Sjever:

21.8.2021. godine, 17:30

Mursko Središće: Rudar – Radnik-Križevci
Bjelovar: Bjelovar – Podravac Virje
Virovitica: Virovitica – Međimurje
Ludbreg: Podravina – Polet SMnM
Varaždin: Varteks – Mladost Ždralovi
Slobodna momčad: NK Koprivnica

zatvori