Subota, 27. travnja 2024.

[2. ŽNL] U susjedskom derbiju bregovska Mladost odlazi u Herešin, Starigrad na vatrenom krštenju u Prugovcu

Ljeto kao da je jučer počelo, a već se za vikend igra prvo kolo nove sezone županijskih nogometnih liga.

Novost je da će zanimljive okršaje navijači i ljubitelji županijskog nogometa napokon moći vidjeti, ali naravno uz pridržavanje epidemioloških mjera. Kao što je najavio načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, na utakmicama će bez COVID potvrda moći biti prisutno do 100 gledatelja, za veći broj bit će potrebno predočiti spomenuti dokument.

>> VIDEO Ljubić: Na utakmice županijskih liga uz COVID potvrdu za više od 100 gledatelja

Posebno puno promjena bilo je u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi gdje su čak tri kluba napustila ligu te ih je isto toliko ušlo.

Prošlogodišnji prvak Močile preselio je u najelitniji razred županijskog nogometa, dok je iz lige ispala Reka koja u 26 kola nije uspjela skupiti ni jedan bod.

Iz lige je otišla i Drava iz Podravskih Sesveta koja je prvi dio prošlogodišnjeg prvenstva završila na vodećoj poziciji, dok je na kraju bila treća. Klub iz Podravskih Sesveta nakon završetka sezone umalo se ugasio, no ipak su uspjeli skupiti svoje redove te će od ove sezone nastupati u Trećoj županijskoj nogometnoj ligi.

Umjesto Močila, u ligu je ušao Prekodravac koji se prošle godine natjecao u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi. Prekodravac je imao najmanje sreće u napetoj završnici prošlogodišnjeg prvenstva kada se sve odlučivalo u zadnjem kolu, a uz njega još tri kluba bila su u kombinacijama za ispadanje. Članovi Prekodravca ljeto nisu iskoristili za tugovanje, već su se primili posla te su doveli brojna pojačanja.

U ligu su iz nižih rangova natjecanja ušli Mičetinac i Sokol iz Sokolovca.

Već prvo kolo donosi nam brojne zanimljive okršaje koje će navijači te ljubitelji županijskog nogometa napokon moći vidjeti.

Jedan od najzanimljivijih susreta u nedjelju će igrati prošlogodišnji viceprvak Prugovac kojem u goste dolazi uvijek neugodan Starigrad.

Veliki susjedski derbi igrat će se u Herešinu gdje domaćinu Omladincu u goste dolazi Mladost iz Koprivničkih Bregi koja se ovog ljeta značajno pojačala brojnim domaćim imenima.

Rudar iz Glogovca na domaćem terenu dočekuje Fugaplast. Podravcu u goste dolazi pridošlica u ligu, Mičetinac. Druga pridošlica, Sokol, na domaćem terenu u Sokolovcu prvenstvo otvara utakmicom protiv Gornje Rijeke.

Gošk odlazi na uvijek neugodno gostovanje u Čvrstec, dok Prekodravcu u Ždalu u goste dolazi Hrvatski bojovnik.

Dodajmo da se sve utakmice igraju se u nedjelju s početkom u 17:30.

zatvori