Subota, 27. travnja 2024.

[1. ŽNL] Županijski prvoligaši vraćaju se na travnjake, očekuje nas zanimljiva sezona

Nakon otprilike dva mjeseca pauze, županijski prvoligaši vraćaju se na travnjake.

Posljednjih mjesec dana vrijedno su se pripremali kroz treninge i utakmice, a uprave su radile na selekcioniranju kadra. Očekuje nas vrlo izjednačena i zanimljiva sezona u kojoj nema izglednog favorita za naslov. Mnogo je dobrih momčadi, ali će tek nekoliko uvodnih kola pokazati pravi omjer snaga. Krenimo redom.

MIKLINOVEC – PANONIJA

Miklinovčani su prošle sezone odradili dobar posao, a čini se kako su i osnažili momčad. Iz redova Koprivnice došli su Golubić i Nemčić, oba U-21 igrači te iskusni stoperi Maurović i Dodlek. Kostur momčadi ostat će isti na čelu sa Vukonićem, Milasom i Manojlovićem. Panonija je sigurno već zaboravila prošlu sezonu i posvetila se novoj. Uprava je dovela Hižmana Perošića, Mikšića i Aušpergera te se nada sigurnom opstanku u ligi. U ovoj utakmici favorit na papiru je domaćin Miklinovec.

MLADOST MOLVE – KALINOVAC

Jedna od najzanimljivijih utakmica na otvaranju prvenstva. Obje momčadi pojačane su u ovome prijelaznom roku te nije lako prognozirati rezultat. Na Krbuljin su pristigli odlični vratar Kurtanjek te Tuba, Šignjar i Šklebar. Kalinovčani su također osnažili momčad nizom igrača poput Belobrka, Lenardića, Kožara i braće Posavec. Sve u svemu bit će jako gusto, a gledatelji će moći uživati u derbiju na Krbuljinu.

BRATSTVO – MLADOST SIGETEC

U nedjeljnom jutarnjem terminu Kunovčani će dočekati Sigečane. Dosta izmijenjen sastav igrat će Kunovčani u novoj sezoni. Otišli su Pajk, Sljepčević, Arko, Rogač, Palić, Nuić, dok su novopridošli igrači Malogorski koji je vratar, Novački, Levak, Jančić, Bartolić, Marjanović i Mišura. Sigečani nisu previše izmijenili sastav te tek možemo prognozirati, dok znamo da će gosti biti i dalje teška prepreka za sve klubove u ligi.

TOMISLAV DRNJE – MOČILE

Drnjančani će prvo kolo povratka u prvu ligu otvoriti na svojem Parku Prinčeva. Ugostit će još jednog novaka u ligi, pobjednika Druge županijske lige Močile. Tomislav se riješio stranaca te je u svoje redove vratio domaće igrače. Otišli su Enjo, Silva, Matar i Gafaiti koji je ostvario transfer u drugoligaša Sesvete, dok su došli mladi vratar Lovrić iz Slavenovih juniora, Premec, Bači, Sataić, Kesteli, Kraljić i Kovač. Močilane je pak napustio njihov prvi strijelac Čani koji je prešao u Borac. Došli su Dubravec, Vrbančići, Posavec, Arko, Haramina i Mihelčić. Puno je izmjena kod jednih i drugih, a dajemo prednost Drnjančanima zbog iskustva i domaćeg terena.

TOMISLAV RADNIK – LIPA HLEBINE

Žabnjani su tradicionalno odlični domaćini te na startu prvenstva dočekuju Lipaše. Hlebinčani su u svoje redove doveli odličnog brzonogog napadača Perokovića koji će biti napast za sve stopere u ligi. Radnikovci su doveli Vujaškovića, Šoljića, Ivanušića i opet će imati dobru ekipu. Možemo reći da su blagi favorit, no nešto će se pitati i dečke iz Hlebina.

SLOGA – OSVIT

Ivančani su bili vodeća momčad prošle sezone i na proljeće je uslijedio strmoglavi pad zbog kojeg se nisu dočepali naslova prvaka. U novoj sezoni i jedni i drugi pucat će na vrh prvenstvene tablice pa će ova utakmica biti veliki pokazatelj snage obje momčadi.

VIKTORIJA – DRAVA NOVIGRAD PODRAVSKI

Nogometaši Viktorije su prošlu sezonu proveli u borbi za očuvanje opstanka, a samo malo iznad njih bili su Novigraci. Značajnih transfera nije bilo niti u jednom taboru pa možemo očekivati tvrdu i neizvjesnu utakmicu na otvaranju nove sezone.


Raspored prvog kola Prve županijske nogometne lige:

21.08.2021 17:30 Koprivnica NK Miklinovec – NK Panonija
22.08.2021 11:00 Kunovec NK Bratstvo – NK Mladost Sigetec
22.08.2021 17:30 Molve NK Mladost Molve – NK Kalinovac
22.08.2021 17:30 Drnje NK Tomislav – NK Močile
22.08.2021 17:30 Sveti Ivan Žabno NK Tomislav Radnik – NK Lipa
22.08.2021 17:30 Koprivnički Ivanec NK Sloga – NK Osvit
22.08.2021 17:30 Vojakovac NK Viktorija – NK Drava (NP)

zatvori