Nedjelja, 28. travnja 2024.

[1. ŽNL] Derbi kola na Krbuljinu, Đelekovčani dočekuju Miklinovec

Nakon odigranog prvog kola u najvećem rangu županijskog nogometa, slijedi nam drugo, još i zanimljivije.

Tomislav iz Drnja u prvome kolu nije štedio novake u ligi Močilane i na Parku Prinčeva zabio im je šest komada. Time su se nametnuli kao momčad koja će biti u samom vrhu tablice.

>> FOTO [1. ŽNL] Tomislav iz Drnja Močilama zabio šest komada, na Krbuljinu završilo bez pobjednika

Njihov domaćin u drugom kolu, molvarska Mladost, dva će kola za redom igrati na Krbuljinu. U prvom je kolu remizirala s Kalinovcom, rezultat je bio 2:2. Molvarci i Drnjančani igraju derbi kola te se od njih očekuje odlična nogometna predstava.

Kalinovčani će biti domaćin Dravi iz Novigrada Podravskog koja je izvukla bod u Vojakovcu. Blaga prednost je na strani Kalinovčana, no nešto će se pitati i borbene Novigrace.

Jedan od zanimljivijih susreta igrat će se u nedjeljno jutro, Osvit dočekuje Miklinovec. Đelekovčani su tijesno pali u Ivancu u prvome kolu, ali su isto tako pokazali da su ozbiljna ekipa i da nitko neće moći lako protiv njih. Miklinovec je kod kuće protiv Panonije upisao tri boda i slatku pobjedu od 1:0 eurogolom bivšeg igrača Tehnike, Denisa Maurovića. Sudeći po sastavima obje ekipe bi se trebale nalaziti u gornjem domu tablice županijskih prvoligaša.

>> FOTO [1. ŽNL] U prvom ovosezonskom susretu Miklinovec bolji od Panonije

Mladost iz Sigeca pomalo je neočekivano svladala Kunovčane u gostima s 2:1 te će u ovome kolu biti domaćini Tomislav-Radniku. To će biti dvoboj momčadi s po tri boda jer su Radnikovci svladali Lipu s 3:1. Dvoboj dobrih ekipa u kojem će nijanse odlučivati pobjednika.

>> FOTO [1. ŽNL] Mladost iz Sigeca svladala Bratstvo

Lipa će u Hlebinama dočekati Slogu iz Ivanca. Ivančani dolaze osokoljeni nakon domaće pobjede protiv Osvita s 3:2. Sloga je blagi favorit, ali u Hlebinama svatko mora dobro oguliti kožu kako bi pjevajući otišao s tri boda u džepu.

Panonija u Peterancu dočekuje Viktoriju. Jedni i drugi u prošloj sezoni bili su u borbi za opstanak, moguće je da će ih to čekati i u ovome prvenstvu, ali tek je počelo. Ima se mnogo za igrati, pa će i ovaj dvoboj nešto pokazati.

Močile će na domaćoj premijeri u elitnom rangu županijskog nogometa dočekati Bratstvo iz Kunovca. Težak raspored za novake Močilane, no uz bodrenje standardno mnogobrojne publike Kunovčani neće lako proći Močilama, iako su favoriti.


Raspored drugog kola Prve županijske nogometne lige:

28.8. 17:00 Kalinovac NK Kalinovac – NK Drava (NP)
28.8. 17:00 Koprivnica NK Močile – NK Bratstvo
29.8. 10:00 Đelekovec NK Osvit – NK Miklinovec
29.8. 17:00 Peteranec NK Panonija – NK Viktorija
29.8. 17:00 Hlebine NK Lipa – NK Sloga
29.8. 17:00 Sigetec NK Mladost Sigetec – NK Tomislav Radnik
29.8. 17:00 Molve NK Mladost Molve – NK Tomislav

zatvori