Četvrtak, 29. rujna 2022.

Vatrogasci iz županije upućeni na treću smjenu redovnih ljetnih dislokacija

Djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica i Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice Koprivnice danas su upućeni na treću smjenu redovne dislokacije na Brijunsko otočje.

– Za potrebe osiguranja Velikog Brijuna upućena su četiri vatrogasca iz JVP Koprivnica, dva vatrogasca iz DVD-a Starigrad će osiguravati otok Vangu te dva vatrogasca otok Mali Brijun. Smjena dislokacije traje 15 dana, odnosno do 5. kolovoza – poručili su iz Službe ureda župana.

Dodali su da se na Velikom Brijunu nalazi vatrogasna auto cisterna DVD-a Starigrad. Vozilo ima spremnik s 4.000 litara vode i spremnik 200 litara pjenila te je opremljeno radio stanicom. Za potrebe osiguranja otoka Mali Brijun na dislokaciji se nalazi interventno vatrogasno vozilo Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice. Vozilo je opremljeno spremnikom od 450 litara vode i radio stanicom Motorola GM 350.

– Na treću smjenu dislokacije za potrebe DIP Split upućena su i dva profesionalna vatrogasca JVP Đurđevac i JVP Križevci. Vatrogasci su opremljeni propisanom zaštitnom opremom za gašenje požara otvorenog prostora i požara u objektima te opremom za vezu, a smjena će trajati 15 dana. Vatrogasci koji odlaze na dislokacije zadovoljavaju sve uvjete koji proizlaze iz zakona – zaključuju.