Petak, 26. travnja 2024.

RUDAR JE NAJUČINKOVITIJI KLUB 2. ŽNL Martinović: Momčad je koncipirana napadački, to publika od nas očekuje

Igrači Rudara iz Glogovca, županijskog drugoligaša, unatoč tome što nisu osvojili naslov prvaka lige, imaju itekako puno razloga da budu zadovoljni i ponosni na sezonu koja je nedavno završila.

Rudar je prvenstvo završio na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice s devet bodova zaostatka za vodećim Močilama i svega dva boda manje od Prugovca i Drave iz Podravskih Sesveta koji su završili na drugom, odnosno trećem mjestu.

Ono po čemu se Rudar izdiže nad ostalima je njihova efikasnost. Naime, igrači Rudara su u 26 prvenstvenih kola postigli čak 104 pogotka, što je prosjek od točno četiri postignuta pogotka po utakmici.

Osim što su postigli zavidan broj pogodaka, momčad Rudara primila je svega 39 pogodaka te njihova gol razlika iznosi impresivnih plus 65 pogodaka. Za usporedbu, Močile koje su osvojile ligu postigle su 71 pogodak uz gol razliku od plus 47 pogodaka.

Marko Martinović, golman i član uprave kluba, istaknuo je veliko zadovoljstvo proteklom sezonom.

– Naše opredjeljenje uvijek je bilo atraktivni i napadački nogomet, to publika zahtjeva od nas. To smo tijekom cijele sezone pokušali i ispoštovati. Imali smo odlične igrače koji su bili vođeni odličnim trenerom. Sretni smo što smo uspjeli postići toliko pogodaka, ne sjećam se kada je jedna ekipa u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi postigla troznamenkasti broj golova, tako da ne možemo biti nezadovoljni dok se zabije toliko golova u sezoni – kazao je Martinović.

Dodaje da je sezona bila teška, obilježena koronavirusom, no smatra da su i uprava i navijači zadovoljni s postignutim.

– Ekipa je koncipirana napadački i očekivali smo da ćemo igrati atraktivan nogomet s puno golova, no na početku sezone nismo očekivali baš toliki broj golova – rekao je Martinović.

Istaknuo je da im je u nekim utakmicama falilo i malo sreće za još koji bod, no u globalu gledana ponosan je na sezonu koja je iza njih.

– Ostaje žal za nekim utakmicama koje smo nesretno izgubili, u kojima smo stvarali prilike, ali lopta jednostavno nije išla u gol. S druge strane dobili smo i pokoji nesretni gol i tu smo nekoliko bodova izgubili. Sve u svemu za još bolji rezultat potrebna je konstanta, a što je u našoj ligi pokazala ekipa Močila i zasluženo osvojila naslov prvaka – rekao je.

U protekloj sezoni jedna od najdražih pobjeda ekipi je zasigurno bila ona nad momčadi velikog općinskog rivala Mladosti iz Koprivničkih Bregi.

– Općinski derbi je nešto posebno za igrače i navijače. Presretni smo zbog pobjeda, obje utakmice bile su odlične, jako zanimljive. Postignuto je dosta golova u tim utakmicama, a i sam broj navijača u prvoj utakmici govori da takve utakmice trebaju našim ligama. Nema slađe utakmice, posebno kada se pobjedi, od općinskog derbija – dodao je.

Osim u prvenstvu, Rudar je postigao i zavidne rezultate u Županijskom kupu.

– Prvo kolo igrali smo u Molvama gdje smo gubili 2:0 te smo izjednačili na 2:2 te prošli na penale. U drugom kolu smo igrali protiv Bratstva. Na poluvremenu smo vodili 2:0 te je u 50. minuti utakmica prekinuta, dok nas je u trećem kolu zaustavio Borac pobjedom 3:1. Utakmica je igrana u Imbriovcu i ponosni smo što smo tamo došli otvorenog garda. Nismo se branili, već smo se pokušavali nadigravati s njima. Oni su puno kvalitetniji i na kraju su pobijedili – istaknuo je.

Martinović se nada da će veći dio ekipe ostati na okupu za sljedeću sezonu.

– Plan je zadržati gotovo sve igrače. Sve su to odlični dečki i odlični igrači što su pokazali i u ovoj sezoni. U planu imamo dovesti još nekoliko igrača na pozicijama na kojima smatramo da nam je potrebno. Plan nam je i u idućoj godini boriti se za sam vrh, ako ne i za prvo mjesto – zaključio je.

zatvori