Petak, 26. travnja 2024.

Na području županije potvrđena dva nova slučaja zaraze, u Koprivnici u tijeku velika akcija cijepljenja

Nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka, na području Podravine i Prigorja potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

– Na području županije trenutno je aktivno 35 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravile su dvije osobe, a na bolničkom se liječenju trenutno nalaze tri pacijenta. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 8.274 osobe – dodali su iz stožera.

Podsjetimo, u dvorani Srednje škole Koprivnica danas je u tijeku akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 za sve zainteresirane odrasle osobe s boravištem ili prebivalištem u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Cijepljenje se odvija u vremenu od osam do 13 sati (Pfizer – druga doza i osobe cijepljene prvom dozom cjepiva 27. lipnja) i od 14 do 18 sati (Moderna – osobe cijepljene prvom dozom cjepiva 19. lipnja te svi zainteresirani za prvu dozu cjepiva).

Članovi stožera i dalje apeliraju na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa.

zatvori