Nedjelja, 16. lipnja 2024.

Mladoj liječnici u Novigradu Podravskom Općina uredila stan

Nakon što je u Općinu Novigrad Podravski pristigla mlada liječnica, pokrenuti su i radovi na uređenju stana u vlasništvu Općine, a koji se nalazi iznad ordinacije.

– Od jeseni prošle godine intenzivno smo surađivali s Domom zdravlja Koprivničko-križevačke županije u osiguravanju što je moguće trajnijeg i stalnijeg, a u idealnom slučaju i stalnog liječnika ili liječnice u našoj zdravstvenoj ambulanti – rekao je načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek.

Nastavio je kako na raspisivane natječaje nije bilo zainteresiranih.

– Svjesni da i veća i razvijenija mjesta, pa i bolnice u gradovima imaju deficit medicinskog osoblja, od strane Općine ponudili smo uređenje stana iznad ambulante, a u narednom periodu, odnosno drugoj etapi, izgradnju nove i moderne ambulante i stambenog prostora u središtu Novigrada Podravskog u dvorištu starog objekta u kojem je nekad bila smještena banka, a koji se uklanja – dodao je.

Uz suglasnost Općinskog vijeća ponuđen je i dodatni novčani poticaj iz proračuna ukoliko bi dobili osobu koja bi duži period ili trajno preuzela brigu za zdravlje mještana.

– Izuzetno smo zadovoljni što se za nas zainteresirala mlada liječnica Dorotea Bardek i od 1. veljače 2021. godine preuzela našu ambulantu – kazao je.

Iz tog razloga, pokrenuti su radovi na uređenju stana u vlasništvu Općine, a koji se nalazi iznad ordinacije. Brljek je dodao i kako su za poslove uređenja angažirane domaće tvrtke, a paralelno s uređenjem stana od županijskog Doma zdravlja dobivena je suglasnost temeljem koje je s novom doktoricom sklopljen Ugovor o dodatnom angažmanu za obavljanje poslova vezanih uz povećanje mjera prevencije i praćenje zdravstvenog stanja stanovništva Općine Novigrad Podravski.

– Osim nekoliko završnih sitnica radovi na uređenju su završeni, doktorica je zadovoljna novouređenim prostorom i od nedavno ga povremeno koristi – zaključio je Brljek.

zatvori