Subota, 28. rujna 2024.

KLJUČ U BRAVI Nogometni klub Drava iz Podravskih Sesveta prestaje s radom: Iscrpila se snaga, volja i želja

Nogometni klub Drava iz Podravskih Sesveta nakon 70 godina aktivnog bavljenja nogometom prestaje s radom.

Kako poručuju iz kluba, nakon turbulentnih događaja proteklih nekoliko mjeseci i tjedana, iscrpila se snaga, volja, želja i ambicije kod svih uključenih u klupski rad – od samog vrha pa do najnižih razina.

– Predsjednik i tajnik dali su ostavke zbog svojih razloga, ali su ostavili kluba na pristojnim, no ne i odličnim temeljima. Održana su čak dva sastanka s ciljem izbora novog vodstva, no ništa pozitivno nije iz toga proizašlo jer se Općinsko vodstvo na njima nije pojavilo. Jednostavno nema ljudi koji bi se primili ovog zahtjevnog posla, koji se s lagodne udaljenosti i iza ograde čini vrlo jednostavnim, što to svakako nije istina – nastavljaju.

Podsjećaju kako je sličan ishod klubu prijetio i prije pet godina, no tada se, kako govore, spasilo što se moglo.

– Opcija koja se nametala sa samog vrha, a to je doslovno preživljavanje i natjecanje bez ambicija na dnu ligaškog poretka, nije ipak bila izgledna, pa je možda i bolje da se prekine s radom – spominju.

Dodaju i kako naredne godine možda donose bolja vremena i pozitivniju atmosferu, no navijači i simpatizeri nogometa do tada će u okolnim selima moću uživati u uspjesima.

– Žalosno je ovo, naša Drava je i dalje klub s velikim tradicijom, tek šest klubova ove županije ima više sezona od nas u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi, njih 19, gdje je realno i mjesto klubu jednog općinskog središta koje drži do sebe. Spomenimo i kako je u proteklih 30 sezona, od nastanka Hrvatske, zabijen 1.661 pogodak, uz 325 pobjeda i ukupno 1.118 bodova – dodaju.

U mjestu ima dovoljno djece i mladih, napominju u klubu, pa nogomet neće nestati, već će se prebaciti na betonsko igralište.

– Morat ćemo svi, barem u neko iduće vrijeme, naći nove načine za provesti subotu ili nedjelju popodne, novoizgrađene tribine ostat će prazne, kao nijemi i usamljeni svjedok vremena u kojem se nalazimo – zaključuju.

Slušaj uživo
zatvori