Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Župan ugostio dobitnike ‘Zlatnih ruku’: Pokazali ste da se trud, rad, poštenje i ustrajnost isplate

Dobitnike najviših priznanja Hrvatske obrtničke komore Mariju Posavec i Antuna Kovačića danas je ugostio koprivničko-križevački župan Darko Koren.

– Na ovaj način nastojimo dati jednu simboličnu poruku svima onima koji tu dođu da se bez obzira na disciplinu u kojoj egzistiraju isplati trud, rad, poštenje, ustrajnost i ljudske vrline koje čovjek mora imati ako želi uspjeti. U obrtništvu nije lako uspjeti tako da vam zaista izražavam veliku zahvalnost, i poštovanje, na svemu onome što se učinili za obrtništvo naše županije, a i puno šire – rekao je Koren.

Snimio Valentino Štefanek.

Marija Posavec, vlasnica koprivničkog Frizerskog salona Mulier i dobitnica Plakete Zlatne ruke s pisanim priznanjem za 2020. godinu kazala je da je zahvalna što cijeli svoj radni vijek ima zdravlje kako bi mogla obavljati svoj posao.

Snimio Valentino Štefanek.

– Svoj posao volim, posao je moja inspiracija, a ovakve nagrade su poticaj za ići dalje i ne odustati. Kad nešto radite sa srcem, s velikom ljubavlju, ako vam još dragi bog da i talent, nagrade onda ne izostaju. Mnogi moji kolege obrtnici zaslužuju ovakvu nagradu i nadam se da će ju svi oni zaslužni jednog dana i primiti – zaključila je Posavec i zahvalila županu na prijamu i lijepim riječima.

Antun Kovačić, vlasnik križevačkog Obrta za galvanizaciju, proizvodnju, usluge i trgovinu ZGR Kovačić i dobitnik Statue Zlatne ruke s poveljom za 2021. godinu, zahvalio je tajniku Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Boži Baraću. Da nije bilo njega, kaže Kovačić, ne bi bilo ni nagrade.

Snimio Valentino Štefanek.

– Ja vam nisam previše sklon ovakvim egzibicijama. Ja sam vam kao onaj iz vica kojem su dali nagradu za najboljeg na tačkama u Njemačkoj 1.000 maraka, a on je rekao: A kaj ste mi to dali? Trebali ste mi veće tačke kupiti – kazao je u šali Kovačić.

Predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić rekla je da su upravo ove nagrade vrhunac i najviši oblik priznanja koji se može primiti te čestitala dobitnicima.

Barać se pridružio čestitkama i istaknuo da su upravo oni najbolji primjer obrtnika da se dugotrajni rad i trud isplate te je siguran da su nagrade zasluženo otišle u prave ruke.

zatvori