Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Uz potpisivanje Povelje o bratimljenju, Dobrovoljno vatrogasno društvo Sigetec proslavilo svoju 130. obljetnicu osnutka i humanog djelovanja

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sigetec u subotu, 3. srpnja svečano je proslavilo svoju 130. obljetnicu osnutka i humanog djelovanja.

Svečanost je održana pod pokroviteljstvom Općine Peteranec i supokroviteljstvom Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Uz taktove Limene glazbe Koprivnički Bregi, goste i uzvanike dočekivala je počasna desetina DVD-a Sigetec, koju je predvodio Marko Tuščić.

Nakon formiranja svečanog ešalona ispred Društvenog doma Sigetec kojim je zapovijedao zapovjednik Darko Palaš, upriličen je svečani mimohod kroz Sigetec do doma predsjednice Antonije Kolar, gdje je zapovjednik Darko Palaš predao prijavak načelniku Općine Peteranec Ivanu Derdiću, a isti je zatim izvršio smotru ešalona.

Potom se svečana povorka, kojoj su se pridružili mnogi uzvanici, vratila do društvenog doma ispred kojeg je održana svečana sjednica.

Svojom nazočnošću proslavu su uveličali župan Darko Koren, načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić, predsjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, zapovjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, predsjednik VZO Peteranec Damir Jakupec, predstavnik tvrtke Vatropromet Zdravko Kobeščak, predstavnici vatrogasnih društava s područja naše županije, ali i iz drugih dijelova Hrvatske, kao i iz Slovenije, Austrije i Češke te mnogobrojni prijatelji DVD-a Sigetec.

Na početku svečane sjednice sve nazočne pozdravila je predsjednica Antonija Kolar.

Osvrt na bogatu povijest vatrogastva u Sigecu, nastanak i humano djelovanje Društva kroz 130. godina pročitao je Karlo Hrenić.

Potom je uslijedilo potpisivanje Povelje o bratimljenu između DVD-a Sigetec i SDH Rožmital pod Tremšinem iz Republike Češke uz kumstvo PGD Hajdoše, koju su potpisali Antonija Kolar, Alois Brabenec i Davorin Vidovič.

Uslijedili su pozdravni govori, te su tako čestitke, pozdrave i pohvale uputili predsjednik VZO Peteranec Damir Jakupec, općinski načelnik Ivan Derdić, zapovjednik VZ KCKŽŽ Zvonimir Habijan i župan Darko Koren.

– Uvijek volim napomenuti da smo najvatrogasnija županija u Hrvatskoj, u kojoj je DVD Sigetec jedan od najboljih. Želim vam da i nadalje ostanete tako dobri – rekao je župan Koren.

Nazočnima su se s par riječi obratili predsjednik DVD-a Mošćenica Boro Pavičić i predstavnik tvrtke Vatropromet Zdravko Kobeščak.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sigetec ovom prilikom primilo je Javno priznanje Općine Peteranec kao i Plaketu Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Za nesebičan rad i doprinos u društvu, brončane plamenice primili su Dejan Blažeković, Marino Bosman, Karlo Hrenić, Josip Jarža, Antonija Kolar i Darko Pavešić. Srebrne plamenice primili su Davor Majdak, Dražen Palaš i Tomica Peršić. Zlatne plamenice primili su Mario Balog i Dražen Pavešić a srebrnu medalju primio je Zoran Hrenić. Spomenicu za 50 godina djelovanja u društvu primio je Ivan Blažotinec.

Svečanu sjednicu veoma stručno i kvalitetno vodila je Aleksandra Telebar.

Na kraju svečane sjednice, predsjednica društva Antonija Kolar, uručila je pokroviteljima i zaslužnim pojedincima, Općini Peteranec, TOS Peteranec, Zvonimiru Habijanu i Goranu Matoničkinu plakete društva.

zatvori