Srijeda, 8. svibnja 2024.

FOTO Ulica na Lenišću dobiva novu pješačko-biciklističku stazu

Koprivnička Ulica Mije Šimeka dobiva novu pješačko-biciklističku stazu, a riječ je o radovima koji se provode u sklopu programa održavanja nerazvrstanih cesta na području grada.

Rekao je to Dravi.info pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić i dodao da se radi o stazi dugoj 210 metara.

– U Ulici Mije Šimeka radi se o izgradnji koja je nastavak uređenja spomenute ulice od raskrižja s Ulicom Željka Selingera do raskrižja s Ulicom kneza Domagoja. Nastavljamo isti način uređenja kao što je u ostatku te ulice. Nakon asfaltiranja staze ide uređenje zelenih površina. Planiramo da do kraja srpnja budemo kompletno gotovi s tim projektom kojim ćemo spojiti sve te ulice i omogućiti prometovanje i pješaka i biciklista na adekvatan način – objasnio je pročelnik i istaknuo da je vrijednost radova 400.000 kuna.

Spomenimo da se u sklopu programa održavanja nerazvrstanih cesta na području Koprivnice radi i rekonstrukcija mosta u prigradskom naselju Štaglinec.
Pročelnik Golubić kazao je da je riječ o prometnici koja spaja Štaglinec i Bakovčice.

– Taj most je jedan od rijetkih koji ima drveni kolnik i zbog prometa teških strojeva, s obzirom na to da je to više-manje pravac poljoprivrednih strojeva, došlo je do oštećenja kolničke konstrukcije. U suradnji s Hrvatskim vodama pokrenuli smo radove uređenja tog mosta, međutim prije uređenja same kolničke podloge Hrvatske vode su odlučile napraviti sanaciju nasipa ispod samog mosta. Očekujem do kraja srpnja bude gotovo – zaključio je pročelnik.

Dodajmo da je ulica zatvorena za promet, a građani mogu koristiti obilazne pravce.

zatvori