Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO Učenici koprivničkih škola pomeli konkurenciju na natjecanju ‘Euromath & Euroscience 2021’

Učenici koprivničkih škola pomeli su konkurenciju na natjecanju “Euromath & Euroscience 2021”.

Una Bebek, Matej Markovinović, Mia Gregurina, Anja Horvat, Amadea Filipović, Antea Jelović, Paula Škrobar, Magdalena Zovko, Teo Hanžeković, Nikolina van Bregt, Rea Bebek i Laura Šifkorn iz Osnovne škole Braća Radić, Jan Kai Premec iz Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski i Marija Švegović iz Srednje škole Koprivnica sudjelovali su na natjecanju “Euromath & Euroscience 2021”.

U kategoriji (9-13) Mathfactor s radom “Circumference of circle in everyday life” prvo mjesto osvojio je Jan Kai Premec, a mentorica mu je Štefica Šambula Premec. Drugo mjesto u istoj kategoriji osvojila je Antea Jelović s radom “Math in criminalistics”, a mentorica joj je Mara Grašić.

Prvo mjesto u drugom uzrastu (14-18) pripalo je Mariji Švegović s radom “Bone sin fists and feet”, a drugo mjesto Nikolini van Bregt s radom “Dyscalculia”, mentorica im je Mara Grašić.

Pohvalu za odličan video i izlaganje “Guinness World Records” dobila je Una Bebek, a mentorica joj je Mara Grašić.

– Višemjesečni trud i rad naših učenika isplatio se. Pokazali su da im matematika nije strana i bez obzira na uzrast spremni su pokazati svoje inovacije. Kao članovi Udruge mladih koprivničkih matematičara koja je nositelj promicanja matematike i srodnih prirodnih znanosti u Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji, osim ovoga natjecanja sudjelovali su ove godine na još devet drugih – rekla je Mara Grašić.

Dodala je da su najviše zapaženih rezultata imale Una Bebek i Nikolina van Bregt. Napomenula je i da su predavači bili na tri državna skupa za učitelje matematike na kojima su ocijenjeni visokom ocjenom.

Spomenimo da su nastup učenika na međunarodnom natjecanju sufinancirali Grad Koprivnica, Komunalac i Općina Gola.

zatvori