Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

FOTO Reprezentativke i košarkašice Podravca na prijamu kod župana, Čimin: Virje je selo košarke i nadaleko smo poznati po tome

U prostorijama Županijske uprave u utorak je održan svečani prijam za hrvatske reprezentativke i vodstvo virovskog Ženskog košarkaškog kluba Podravac u povodu završnice Prvenstva Hrvatske za pretkadetkinje.

Kako poručuju iz Službe ureda župana, predsjednik kluba Robert Čimin tim je povodom zahvalio Koprivničko-križevačkoj županiji i Zajednici sportova Koprivničko-križevačke županije na potpori i pomoći istaknuvši kako je virovski klub unatoč skromnijim uvjetima u odnosu na konkurenciju tijekom proteklih godina ostvario vrhunske rezultate.

– Virje je selo košarke i nadaleko smo poznati po tome. Još se nikad nije dogodilo da ovako mala sredina ima čak tri reprezentativke i pomoćnu trenericu u reprezentaciji. Sve baziramo na volonterskoj razini, imamo skroman budžet i ne možemo se po tom pitanju mjeriti s konkurentima, no možemo voljom, trudom, talentom i srcem. Siguran sam da će i mlade igračice stasati te da ćemo našu zlatnu generaciju U-13 očuvati na okupu i stvoriti elitnu ekipu. Pred nama je završnica Prvenstva Hrvatske, očekuju nas sjajne i teške utakmice, no djevojke će dati sve od sebe da još jednom pokažu svoj talent i trud koji ulažemo – istaknuo je Čimin.

Izvor: kckzz.hr

Koprivničko-križevački župan Darko Koren čestitao je predsjedniku kluba, trenerici Valentini Hrženjak, igračicama i reprezentativkama Lani i Teni Popović te Ivi Šoš na svim dosadašnjim uspjesima koje su postigli u proteklom razdoblju.

– Ženska košarka ne zaostaje puno za muškom, a virovski klub je primjer jednog izuzetno organiziranog kluba i na tome vam od srca čestitamo. Klub je zaista na svim razinama dobro posložen, u svim kategorijama su zamjetni izuzetni rezultati. To je jedan od razloga i za županijsko Javno priznanje za promicanje sporta koje smo vam nedavno dodijelili povodom 20 godina rada kluba – podsjetio je.

Dodao je kako vesele iznadprosječni rezultati Podravca u mlađim dobnim kategorijama, a posebice naslov prvakinja Hrvatske u kategoriji U-13 koje su Virovke osvojile prošle godine. Uz to treba dodati i sjajne rezultate koje su dovele do toga da Podravac bude domaćin završnice Prvenstva Hrvatske koja će se igrati u Virju ovog vikenda, spominju u Službi ureda župana.

– Kvaliteta i rezultati virovske košarke prepoznati su u cijeloj Hrvatskoj, ovo je sjajna promocija županijskog sporta i Podravine. Županija veliku pozornost poklanja sportu kroz Zajednicu sportova, ulažemo u sportsku infrastrukturu i trenutno gradimo pet školskih sportskih dvorana u našim općinama. Siguran sam da će se u njima izvrsno razvijati i košarka. Pomažemo sportskim savezima i klubovima izvan saveza, a sredstva za sport ćemo u narednom razdoblju povećati koliko god možemo. Zajednica sportova također ima i zadaću pripremiti koncept za ulaganje i stvaranje novih stručnih kadrova u sustavu čime će se razina još više podići – zaključio je Koren.

Izvor: kckzz.hr

Spomenimo da su se okupljenima prigodnim riječima obratili i trenerica Valentina Hrženjak koja je zahvalila klubu na povjerenju najavivši žestoku borbu na završnici protiv renomiranih suparnica. Predsjednik Zajednice sportova Stanislav Lovković dodao je kako je Virje unatoč tome što je mala sredina ostvarilo sjajne rezultate te je pohvalio rad kluba i vodstva kazavši kako se osjeti sjajna energija koja garantira dobre rezultate u budućnosti.

>> FOTO Košarkašice Virja drugu godinu zaredom u borbi za naslov državnih prvakinja

Na prijamu su razmijenjeni i pokloni – predsjednik Čimin županu je uručio košarkašku loptu s potpisima igračica, a župan i njegov zamjenik Ratimir Ljubić su igračice i vodstvo kluba darovali prigodnim poklonima.

Prijamu su uz župana i njegovog zamjenika Ljubića prisustvovale i pročelnica Upravnog odbora za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Dodajmo da će se završnica Prvenstva Hrvatske za pretkadetkinje održavati 3. i 4. srpnja u virovskoj školskoj sportskoj dvorani.


Program završnice Prvenstva Hrvatske za pretkadetkinje (Z15)

Subota, 3. srpnja

  • polufinalna utakmica: ŽKK Podravac – ŽKK Trešnjevka Zagreb od 16 sati
  • službeno otvorenje turnira u 17:45
  • polufinalna utakmica ŽKK Vodice – ŽKK Ragusa Dubrovnik od 18:30

Nedjelja, 4. srpnja

  • utakmica za treće mjesto od 12 sati
  • utakmica za prvo mjesto od 14 sati
  • proglašenje pobjednika, podjela medalja i zatvaranje turnira u 16 sati
zatvori