Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO Na Prvenstvu Hrvatske u Virju slavile košarkašice dubrovačke Raguse, domaća ekipa također odlična

U virovskoj školsko-športskoj dvorani proteklog je vikenda održan završni košarkaški turnir Prvenstva Hrvatske za pretkadetkinje – U15.

Kako je rekao predsjednik virovskog Rukometnog kluba Podravac Robert Čimin, na prvenstvu su uz domaćina nastupile i ekipe zagrebačkog Ženskog košarkaškog kluba Trešnjevka, dubrovačkog Ženskog košarkaškog kluba Ragusa i Ženskog košarkaškog kluba Vodice.

– U prvim polufinalnim utakmicama prvog dana snage su odmjerile dvije slabije i dvije kvalitetnije ekipe. Od 16 sati igrana je utakmica Podravca i Trešnjevke u kojoj su zagrepčanke uvjerljivo slavile sa 94:62. U 17:45 uslijedilo je svečano otvaranje turnira na kojem su predstavljene sve ekipe, a na kojemu su ekipama Podravca uručene medalje i pehari za osvojena prva mjesta u Regiji Sjever u aktualnoj sezoni u kategorijama pretkadetkinja i kadetkinja – istaknuo je Čimin.

Izvor: Robert Čimin/ŽKK Podravac

Dodao je kako je potom uslijedila druga utakmica u kojoj je Ragusa nadigrala Vodice u svim segmentima košarkaške igre i na kraju slavila sa 78:42.

– To je značilo kako su se drugi dan u borbi za treće mjesto sastali Podravac i Vodice od 12 sati, a za pobjednika su snage odmjerene između Raguse i Trešnjevke od 14 sati. Obje utakmice bile su vrlo neizvjesne i dramatične do završnih minuta dvoboja. Ekipa Podravca držala se sve do posljednje četvrtine kada su se Vodičanke ozbiljnije odvojile i na kraju slavile s 10 poena razlike, odnosno rezultatom 58:68 – nastavio je Čimin.

U finalnoj utakmici Trešnjevka je kontrolirala rezultat i vodila do posljednjih osam minuta kada mlade Dubrovčanke okreću rezultat u svoju korist i drže ga do kraja, s konačnim rezultatom 75:69. To znači da je Ragusa ponijela naslov prvakinja Hrvatske za pretkadetkinje u aktualnoj sezoni, Trešnjevka je zauzela drugo mjesto, Vodice treće, a domaćin Podravac četvrto mjesto, poručio je Čimin.

Izvor: Robert Čimin/ŽKK Podravac

Po završetku utakmica uslijedila je dodjela pehara, medalja i pojedinačnih sportskih i drugih nagrada koje su uz predsjednika virovskog kluba Čimina uručili i Danira Bilić i Zdravko Rupnik kao članovi Izvršnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza.

– Prema izboru trenera, najkorisnija igračica bila je Ella Majstorović koja je nastupila za Ragusu, dok je domaća Iva Šoš ponijela drugu nagradu prema statistici učinkovitosti. Najbolja strijelkinja bila je ponovno Ella Majstorović, a najbolja skakačica Ana Krvavica iz Vodica. U najboljoj petorci završnog turnira našle su se Ella Majstorović i Petra Božan iz Raguse, Hana Budimir iz Trešnjevke, Gina Nikola Pirjak iz Vodica i Tena Popović iz Podravca – objasnio je Čimin.

Izvor: Robert Čimin/ŽKK Podravac

Spomenimo da je svim ekipama Koprivničko-križevačka županija podijelila prigodne poklon pakete, a trenerica Raguse Alma Majstorović u ime pobjedničke ekipe preuzela je akvarel koprivničkog umjetnika Ivana Andrašića s motivom Podravine.

Dodajmo da su za domaću ekipu nastupile Ena Drmenčić, Lana Popović, Nika Puškaš, Tena Popović, Iva Šoš, Antonija Čimin, Petra Vincek, Iva Bednaić, Leonarda Hrženjak i Barbara Šklebar.

– Uprava Podravca još jednom zahvaljuje svima na sudjelovanju na ovom turniru, a Hrvatskom košarkaškom savezu, županijskom savezu i Općini Virje na mogućnosti organizacije ovako velikog sportskog događaja. Odmah nakon završetka turnira velik broj igračica nastavio je s reprezentativnim obvezama u kategorijama U-14 i U-16, a među kojima su i Lana i Tena Popović te Iva Šoš, dok je domaća trenerica Valentina Hrženjak otputovala na pripreme juniorske reprezentacije kao pomoćni trener. Za ostale igračice slijedi manja stanka do sredine kolovoza kada započinju pripreme za novu sezonu – zaključio je.

zatvori