Petak, 17. svibnja 2024.

FOTO Marija Posavec i Antun Kovačić dobitnici najviših priznanja Hrvatske obrtničke komore

Marija Posavec i Antun Kovačić dobitnici su najviših priznanja Hrvatske obrtničke komore.

Kako poručuju iz Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, povodom Dana Hrvatske obrtničke komore najzaslužnijim obrtnicama i obrtnicima dodijeljena su priznanja, a ujedno su promovirani i novi majstori i majstorice. S obzirom na to da se zbog pandemije prošlogodišnja dodjela nije održala, ovogodišnja su priznanja podijeljena za uspjehe u ovoj, ali i prethodnoj godini.

Marija Posavec, vlasnica koprivničkog Frizerskog salona Mulier, tako je dobitnica Plakete Zlatne ruke s pisanim priznanjem za 2020. godinu.

– Marija Posavec obrt je registrirala 1987. godine i od samih početaka je aktivna u komorskom sustavu. Trenutno obnaša funkciju članice Nadzornog odbora Udruženja obrtnika Koprivnica te je članica Upravnog odbora komore naše županije. U svom je obrtu tijekom 30 godina primila 47 učenika na praktičnu nastavu i vježbe naukovanja, od kojih je 10 njih otvorilo vlastite obrte – poručuju.

Antun Kovačić vlasnik je križevačkog Obrta za galvanizaciju, proizvodnju, usluge i trgovinu ZGR Kovačić, a dobitnik je Statue Zlatne ruke s poveljom za 2021. godinu.

– Antun Kovačić registrirao je obrt 1988. godine te je vrlo ugledan obrtnik u lokalnoj zajednici, uključen u sve aktivnosti kako bi pomogao kolegama obrtnicima. U tijelu Udruženja obrtnika Križevci bio je uključen od samog početka obrtničkog rada. Također, Kovačić je bio prvi predsjednik Obrtničke komore naše županije, a nekoliko je puta bio nagrađivan zbog doprinosa razvitku obrtništva, komorskog sustava i uspješnog poslovanja obrta – zaključuju.

zatvori