Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Mali Koprivničanci slikajući sanjali o čokoladi

U koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović proteklog je tjedna održana radionica o temi čokolade i umjetnosti naziva “San o čokoladi” koju je vodio koprivnički nastavnik i akademski slikar Darko Markić.

– Radionica je održana za predškolski i osnovnoškolski uzrast povodom Svjetskog dana čokolade i obljetnice rođenja Marca Chagalla. Za vrijeme radionice slikali smo kako mi razmišljamo ili sanjamo o čokoladi, a rekli bismo da je svrha radionice bila potaknuti djecu na maštanje i vlastito viđenje svijeta u kojem živimo te naučiti nešto o slikaru Chagallu. Marc Chagall bio je sjajan primjer vlastitog viđenja stvarnog svijeta. Nakon razgovora o Chagallu krenuli smo slikati, a cilj je bio jasan: slika nije smjela imati ikakve veze sa stvarnim svijetom, odnosno prepustili smo se maštanju o čokoladi – kazala je Elizabeta Potrško, ambasadorica čitanja koprivničke knjižnice.

Dodala je i kako su crteži bili veoma maštoviti te spomenula kako je na radionicama u koprivničkoj knjižnici bilo sjajno zbog činjenice da se polaznici međusobno poznaju, a zbog čega uvijek vlada i opuštena atmosfera.

zatvori