Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO Koprivničkoj Osnovnoj školi Braća Radić dodijeljena oznaka ‘Sigurna škola’

Koprivnička Osnovna škola Braća Radić prva je škola u Koprivničko-križevačkoj županiji koja je stekla pravo na potvrdu i oznaku “Sigurna škola”.

Kako poručuju iz Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, u zajedničkoj suradnji gradskog društva i Hrvatskog crvenog križa škola je provela niz aktivnosti u sklopu projekta “Sigurnije škole i vrtići”.

– Tijekom drugog polugodišta u školi su održane 64 radionice i skupljani bodovi na platformi Hrvatskog crvenog križa koja je osmišljena u sklopu Erasmus+ projekta. Učenici ove koprivničke škole su imali prilike učiti o sigurnosnim postupcima u slučaju potresa, prvoj pomoći, kompletima za izvanredne situacije Set2Go, o žurnim službama te su izrađivali plakate. Projektom “Sigurne škole” bilo je obuhvaćeno preko 400 učenika iz 20 različitih razrednih odjeljenja – govore.

Dodaju da je oznaku ravnatelju škole Kreši Grgacu predala Adela Sočev, ravnateljica koprivničkog društva, a u nazočnosti Lidije Petras i Ane Rumek koje su projekt provele u školi.

– Uz oznaku, koju će, kako su rekli u školi, s ponosom istaknuti na ulazu, koprivničko društvo je školi donirao i zavojni materijal za daljnji rad s učenicima, posebice u području prve pomoći – zaključuju.

Spomenimo da je cilj projekta poboljšati znanja i ojačati kompetencije učenika u osnovnim školama i vrtićima te njihovih učitelja i odgajatelja za teme pripreme za izvanredne situacije, prve pomoći, psihosocijalne podrške i sigurnosti u školama i vrtićima.

zatvori