Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO Folklorni ansambl Koprivnica organizirao tribinu ‘Amaterizam u kulturi – važnost i značaj’

U organizaciji Folklornog ansambla Koprivnica u Domu mladih održana je tribina “Amaterizam u kulturi – važnost i značaj” i to u povodu obilježavanja 40 godina kontinuiranog djelovanja ansambla u području kulture.

Predsjednica i umjetnička voditeljica Nada Šešić istaknula je da u proteklih 40 godina rada Folklorni ansambl Koprivnica djeluje u kulturnom amaterizmu i okuplja veliki broj zaljubljenika u tradiciju, glazbu i ples te na scenu donosi bogatstvo i ljepotu hrvatskog folklora.

– Kroz godine ti su entuzijasti podizali kvalitetu svog rada te je danas Folklorni ansambl Koprivnica prepoznat kao jedan od ansambala u samom vrhu folklornog amaterizma – kazala je Šešić.

Spomenimo da su pitanja o kojima se raspravljalo u sklopu tribine bila ima li dovoljno amaterizma u kulturi te na koji način potaknuti njegov razvoj u kvalitativnom i kvantitativnom pogledu te koliko se amaterizam promijenio posljednjih godina.

Gosti tribine bili su Božica Jelušić, Andrija Ivančan i Amon Remenar, a ispred Grada Koprivnice na tribini je sudjelovala zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

zatvori