Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Dr. Vadla: Procijepljenost stanovništva naše županije na otprilike 45 posto

Epidemiološka situacija je stabilna i bez žarišta koronavirusa u Podravini i Prigorju, a procijepljenost stanovništva bliži se brojci od 45 posto.

Rekla je to na današnjoj koordinaciji Stožera civilne zaštite ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije dr. Draženka Vadla i pozvala građane da se odazovu cijepljenju.

– Otvorili smo sva moguća vrata našim građanima da se odazovu pozivima, od cijepljenja kod obiteljskih liječnika, u COVID ambulanti pa do velikih punktova. Važno je da se cijepimo i budemo svjesni kako je to najbolja zaštita od bolesti koja je još prisutna – rekla je dr. Vadla.

>> U koprivničkoj bolnici preminula osoba s koronavirusom, potvrđena tri nova slučaja zaraze

Istaknula je da je dosad prvom dozom cijepljeno 37.566 osoba, drugom dozom 33.678  te Janssenom koji se primjenjuje u jednoj dozi 1.354 osobe.

– Kad zbrojimo, u potpunosti su cijepljene 35.032 osobe, odnosno ukupno smo do sada utrošili 72.598 doza cjepiva te se približavamo na oko 45 posto procijepljenosti starijih od 18 godina na području naše županije. Nadamo se da će se naši sugrađani i dalje odazivati na pozive za cijepljenje – objasnila je dr. Vadla i napomenula kako će se s obzirom na interes od sada u COVID ambulanti subotom cijepiti samo cjepivom tvrtke Janssen.

Načelnik stožera Ratimir Ljubić podsjetio je da se akcije cijepljenja protiv bolesti COVID-19 nastavljaju ove subote u bivšoj COVID ambulanti te u nedjelju na punktovima u Koprivnici i Đurđevcu na kojim će biti organizirano masovno cijepljenje, dok će se u Križevcima punkt organizirati u nedjelju, 8. kolovoza.

– Pozivam naše sugrađane da se odazovu, ali i da se pridržavaju svih epidemioloških mjera, posebice onih koja se tiču većih okupljanja kako bi epidemiološko stanje i dalje ostalo dobro – apelirao je Ljubić.

>> EUROPSKO PRVENSTVO U RUKOMETU Gledatelji na tribinama, ali uz posebne mjere

Spomenimo da su današnjoj koordinaciji prisustvovali i ravnatelj Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek dr. Mato Devčić i ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković koji su izvijestili kako ustanove funkcioniraju redovno i bez ikakvih poteškoća.

Predstavnica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Biserka Zlatar je apelirala na sugrađane koji su u izolaciji ili oboljeli od koronavirusa da ne dolaze u ordinacije kod liječnika obiteljske medicine već sve poteškoće i potrebe prvo pokušaju riješiti telefonskim putem kako ne bi ugrožavali zdravlje ostalih pacijenata.

Uz to, načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke Miroslav Puž i voditelj Službe civilne zaštite Koprivnica Miroslav Blažotić su izvijestili članove stožera o kontrolama provođenja propisanih mjera.

zatvori