Nedjelja, 29. rujna 2024.

BLIŽI SE POČETAK RADOVA Iduće ljeto trebali bismo uživati na novom gradskom trgu

Početak rekonstrukcije Zrinskog trga planiran je za listopad, a cijeli projekt trebao bi biti gotov iduće ljeto.

Rekao je to Dravi.info pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić.

– Cijelo vrijeme radimo na ovom projektu, a 30. lipnja projektanti su dostavili izvedbene projekte. Imamo građevinsku dozvolu, sad smo napravili izvedbene projekte, dobili smo troškovnike, trenutno je u fazi pripreme tender za objavu na natječaj, a prije same objave obavit ćemo proces savjetovanja u elektronskom oglasniku javne nabave – rekao je Golubić.

Dodao je da je u zadnjih godinu dana došlo do povećanja cijene materijala i građevinskih radova zbog pandemije koronavirusa, ali i potresa, no smatra da će sredstva koja su planirana u proračunu biti dovoljna da nakon provedene nabave zaključe taj ugovor.

– Ako sve prođe po planu, nadam se da bi u listopadu ove godine mogli početi s radovima. Koprivničke vode su svoj dio i nabavu objavile, danas je bilo otvaranje ponuda za njihov dio posla, vjerujem da će i oni uspjeti sklopiti ugovor na vrijeme kako bismo najprije riješili podzemne instalacije, odnosno kanalizaciju, priključke i vodovode. Mi smo spremni odmah nakon toga početi s uređenjem trga. Listopad je taj željeni rok i nadamo se da sljedeće ljeto imamo gotov gradski trg – zaključio je pročelnik

Slušaj uživo
zatvori