Petak, 3. svibnja 2024.

1. ŠUMSKI TRAIL Mihac Kovačic: Cijeli događaj osmišljen je kao sportsko obiteljsko druženje

Neuobičajena utrka za naše podravsko područje krajem kolovoza dolazi u Koprivnicu – 1. šumski trail.

– Prostor grada Koprivnice i okolice predivan je prirodni krajolik okružen nezagađenom prirodom – bregima, dolima, šumama i bogatom faunom. Već početkom 80-ih prepoznaje se divni krajolik Crne gore na kojoj se uz pomoć tadašnjih partnera uređuje i postavlja trim staza s funkcionalnim body-weight spravama. Prošlo je dosta godina otkako staza nije održavana, a i ni u funkciji. Naša ideja nije samo vratiti stari sjaj trim stazi, obnoviti vježbališta, osmisliti i instalirati nove i funkcionalne sprave za djecu, već upotpuniti sportsku ponudu samoga grada Koprivnice jednim sportskim događajem trail utrke – objasnio je Tomislav Mihac Kovačic iz sportske platforme “Run man, run”.

Dodao je da se trail utrka većinom trči po divljim stazama, prirodnim klanjcima i bregovima, šumom, kršom, liticama, blatom.

– Za trail utrku bitna je snaga volje i spretnost svladavanja prirodnih prepreka kojima naš kraj obiluje, sve s ciljem vraćanja čovjeka prirodi. Za naš 1. šumski trail odabrano je područje Crne gore, startna i ciljna linija kao i mjesto okupljanja, podizanja startnih paketa, podjela medalja i nagrada područje ispred motela – istaknuo je.

Spomenimo da su složene dvije dužinske staze, odnosno dva kruga – manja od sedam kilometara i duža od 14 kilometara.

– Cijeli događaj je osmišljen kao sportsko obiteljsko druženje, uz ponudu domaćih jela i pića, vježbanje, trku za klince i radionicu u prirodi. Vježbanje i zagrijavanje pred trku, odnosno jutarnje razgibavanje vode naši profesionalni treneri iz Cerina. Trka za klince je osmišljena na kružnoj treking stazi od 200 metara uz prisustvo roditelja za one najmanje. Bit će tu i radionica u prirodi pod vodstvom profesora Miroslava Kaniseka uz šetnju šumom i učenjem o flori i fauni – zaključio je.

Šumski trail na rasporedu je 21. kolovoza.

zatvori