Četvrtak, 2. svibnja 2024.

[2. ŽNL] Rudar u derbiju kola odlazi u Podravske Sesvete, Mladost na domaćem terenu dočekuju Starigrad

Derbi 24. kola Druge županijske nogometne lige igra se u subotu u Podravskim Sesvetama gdje Dravi u goste dolazi Rudar iz Glogovca.

Bit će to ogled druge i pete momčadi na prvenstvenoj ljestvici koje dijeli osam bodova razlike. Drava trenutno zaostaje svega bod za vodećim Močilama te će u subotnjoj utakmici tražiti puni plijen, ali se i istovremeno nadati posrtaju vodeće momčadi. Rudar s druge pak strane u Podravske Sesvete dolazi nakon važne pobjede nad Mladosti iz Koprivničkih Bregi. Glogovčani su dva puta uspjeli nadoknaditi vodstvo Bregovaca da bi na kraju slavili u velikom općinskom derbiju o kojem će se još dugo vremena raspravljati zbog nekoliko dvojbenih sudačkih odluka u korist domaćina.

U subotu se igra i utakmica u Herešinu gdje Omladincu u goste dolazi uvijek neugodan Podravec. Derbi je to sredine prvenstvene ljestvice koji direktno odlučuje o pozicijama. Naime, bodovna razlika između ova dva kluba je svega bod. Omladinac je trenutno osmi s 35 bodova, dok se Podravec smjestio na sedmoj poziciji s jednim bodom više. Obje momčadi u proljetnom su dijelu prvenstva pokazale lijep i kvalitetan nogomet te će ovo zasigurno biti iznimno čvrsta, ali kvalitetna utakmica.

Posljednja utakmica koja se igra u subotu jest ona između domaćina Reke i Prugovca. Utakmica je to o kojoj nije potrebno previše pisati, jer sve osim visoke pobjede gostiju bit će ravno čudu. Podsjetimo, Reka u 23 odigrana kola nije uspjela sakupiti ni bod, postigla je svega 11 pogodaka, dok je primila nevjerojatnih 178 golova, što je gol razlika od čak minus 167 golova.

Preostale četiri utakmice kola igraju se u nedjelju.

Najzanimljivija utakmica igrat će se u Koprivničkim Bregima gdje Mladosti u goste dolazi Starigrad. Obje momčadi unatoč dobroj formi prošlog su tjedna upisale poraze – Mladost u gostima od Rudara, dok je Starigrad u derbiju kola na domaćem terenu izgubio od Močila. U jesenskom dijelu prvenstva ogled ovih dviju momčadi otišao je na stranu Starigrada koji je na domaćem terenu slavio s 2:1.

Vodećim Močilama u goste dolazi Gornja Rijeka. Utakmica je to u kojoj ne bi smjelo biti previše iznenađenja. Močile su u proljetnom dijelu pokazale jako lijep i kvalitetan nogomet kojeg su kapitalizirale brojnim pobjedama te zasluženo predvode Drugu županijsku nogometnu ligu. S druge pak strane, Gornja Rijeka nalazi se u donjem dijelu prvenstvene ljestvice te će biti iznenađenje ako gosti uspiju uzeti bod kod diva iz predgrađa.

U Mokricama Miholečkim Hrvatski bojovnik na domaćem terenu dočekuje Fugaplast. Susret je to koji izravno odlučuje o pretposljednjem mjestu na prvenstvenoj ljestvici. Domaćini se trenutno nalaze na 12. mjestu na prvenstvenoj ljestvici s 20 bodova što je tri boda više od pretposljednjeg Fugaplasta koji je u 23 kola sakupio 17 bodova.

U posljednjem susretu kola Gošk odlazi na neugodno gostovanje u Sveti Petar Čvrstec kod istoimenog domaćina.


Raspored 24. kola Druge županijske nogometne lige: 

05.06.2021 17:00 Herešin NK Omladinac – NK Podravec
05.06.2021 17:00 Podravske Sesvete NK Drava (PS) – NK Rudar (G)
05.06.2021 17:00 Reka NK Reka – NK Prugovac
06.06.2021 17:00 Sveti Petar Čvrstec NK Čvrstec – NK Gošk
06.06.2021 17:00 Koprivnički Bregi NK Mladost Bregi – NK Starigrad
06.06.2021 17:00 Koprivnica NK Močile – NK Gornja Rijeka
06.06.2021 17:00 Mokrice Miholečke NK Hrvatski bojovnik – NK Fugaplast

zatvori