Petak, 26. travnja 2024.

VIKEND REKORDERI Vozio bicikl s nevjerojatnih 4,11 promila

Policijski službenici su na području Podravine i Prigorja tijekom proteklog vikenda zabilježili 265 prometnih prekršaja.

Kako poručuju iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, od 265 sankcioniranih prekršaja, 40 ih se odnosi na upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 95 je prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 34 su prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dok je sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Zabilježeno je devet prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U ovim nesrećama stradale su četiri osobe. Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su pet prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, nastavljaju u policiji.

U policiji dodaju i kako je najveća koncentracija alkohola zabilježena u subotu u 19:45 sati u Ulici Mihovila Pavleka Miškine u Đelekovcu kod 39-godišnjaka koji je vozio bicikl pod utjecajem alkohola od 4,11 promila. Vozač je bio isključen iz daljnjeg prometovanja.

Nadalje, izvršen je nadzor 44 mlada vozača. Mladi vozači počinili su 14 prometnih prekršaja, od čega dva prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, prekršaj upravljanja vozilom neprilagođenom brzinom, prekršaj nekorištenja zaštitne kacige, prekršaj nepostupanja po značenju prometnog znaka, prekršaj upravljanja vozilom za koje je isteklo važenje registracije, prekršaj prijevoza više osoba od dozvoljenog u vozilu i dva prekršaja nenošenja vozačke dozvole, zaključuju u policiji.

zatvori